Neem deel aan de 3e gesprekscirkel ‘Als het schuurt tussen leefwereld en systeemwereld’

  • Datum: donderdag 24 maart
  • Tijd: 15.30 tot 17.00 uur
  • Locatie: Lange Voorhout 13 in Den Haag

Organisaties en medewerkers lopen er steeds vaker tegenaan dat de rechtlijnige en ordelijke systeemwereld van (beleids)afspraken, regels en technische constructen onvoldoende aansluit op de variabele en rommelige leefwereld van praktijk, uitvoering en het echte leven. Toch breiden organisaties de systeemwereld steeds verder uit, omdat het digitaal-technisch kan en doelmatig is.

Het gebrek aan voldoende aansluiting zorgt voor ongemak bij organisaties en hun medewerkers, omdat het ontbreken van die aansluiting vaak morele vraagstukken met zich meebrengt. Hoe ga je hier als organisatie en als individuele medewerker mee om? En hoe voer je op onderzoekende wijze de dialoog over het ongemak dat wordt ervaren en over het handelen op of over het randje van de regels?

Donderdag 24 maart organiseert het A+O fonds Rijk voor de derde en laatste maal een gesprekscirkel ‘Als het schuurt tussen leefwereld en systeemwereld’. De gesprekscirkel vindt plaats van 15.30 tot 17.00 uur in Den Haag. Hiervoor is opnieuw de samenwerking gezocht met Reinout Woittiez en Madelon van Berne. In de cirkel gaan we met elkaar in gesprek over een casus via de actiedialoog, een speciale vorm van waardendialoog. We spreken over het leggen van verbindingen tussen goed functioneren, het goede doen, ons ongemak, ons feitelijke gedrag en de vaak overheersende gedragspatronen binnen onszelf en onze organisaties. Deze onderzoekende gesprekken geven ons en onze organisaties de sleutel tot morele fitheid.

Heb je interesse om aan de gesprekscirkel deel te nemen? Meld je dan aan via dit formulier.

Bekijk voor een impressie het verslag van de vorige gesprekscirkel.