Vraag loopbaanadvies aan

Iedere rijksmedewerker heeft het recht om eenmaal per vijf jaar een vertrouwelijke loopbaanscan te doen. Je kunt hier een subsidie voor aanvragen van maximaal € 1.500 (exclusief btw).

Wil je aan de slag met je loopbaan? Grijp je kans en vraag een loopbaanadvies aan via het A+O fonds Rijk.

Rijksmedewerkers aan tafel met een laptop

Het loopbaanadvies in het kort

Het loopbaanadvies helpt je om jouw plek te vinden op de arbeidsmarkt. Dat kan bij de rijksoverheid zijn of daarbuiten, maar in elk geval een plek die past bij jouw kwaliteiten. Het traject ziet er als volgt uit:

  • Controleer of je in aanmerking komt voor de subsidie. Beantwoord een aantal vragen en binnen een paar minuten weet je of je aan de voorwaarden voldoet. Na afloop ontvang je uitleg over de verdere aanvraag.
  • Je vraagt een loopbaanscan aan via je leidinggevende of via het A+O fonds Rijk. Je meldt je voor deze regeling aan via het digitaal dossier van Loopbaanadvies.
  • Je vraagt voor maximaal € 1.500 exclusief btw (€ 1815 inclusief btw) een subsidie aan voor een vertrouwelijk loopbaanadvies bij een professionele loopbaandeskundige.
  • Je kiest zelf een professionele loopbaandeskundige.
  • Je bepaalt zelf wat je met het loopbaanadvies doet. Je kunt het bespreken tijdens je jaarlijkse loopbaangesprek, maar je kunt het ook voor jezelf houden en je eigen plan trekken. Jouw resultaten blijven in ieder geval anoniem.

Vereisten

Je komt in aanmerking voor de subsidie als je rijksmedewerker bent en de afgelopen drie jaar onafgebroken in dienst van het Rijk bent geweest. Je mag overigens niet eerder gebruik hebben gemaakt van de regeling loopbaanadvies. De regeling loopt af op 30 juni 2021

Let op: op dit moment worden alleen afspraken met een CMI-gecertificeerde loopbaandeskundige toegekend. De toekomstige samenwerking tussen CMI en Noloc die per 1 januari 2021 officieel van kracht gaat, heeft hier tot dan geen invloed op.

Meer informatie?

Heb je vragen over het Loopbaanadvies, dan kun je ons bereiken via: loopbaanadvies@caop.nl of 06 29 521 339.

Waarom A+O fonds Rijk dit belangrijk vindt

Tevreden medewerkers zijn waardevolle medewerkers. En je bent sneller tevreden als je werk uitvoert dat je leuk vindt en dat bij je past. Twijfel je over jouw loopbaan en wil je weten welke mogelijkheden er voor jou zijn op de arbeidsmarkt? Neem dan de regie over je eigen loopbaan en vraag een loopbaanscan en bijbehorend loopbaanadvies aan.

Gerelateerd nieuws

Loopbaanadvies in 2021? Kies een loopbaandeskundige met het RL-keurmerk

Loopbaanadvies in 2021? Kies een loopbaandeskundige met het RL-keurmerk Iedere rijksmedewerker kan via het A+O fonds Rijk subsidie aanvragen voor […]

Lees verder
Zij-aanzicht van persoon aan tafel die schrijft in een boekje en voor zich een laptop opengeklapt heeft staan.

Gun jezelf een loopbaanadvies!

Gun jezelf een loopbaanadvies! De Week van de Loopbaan, dit jaar van maandag 14 tot en met vrijdag 19 september, […]

Lees verder

Langer recht op anoniem loopbaanadvies

Langer recht op anoniem loopbaanadvies Werk jij drie jaar of langer als medewerker bij het Rijk? Dan kun je tot […]

Lees verder
Rijksmedewerker lachend achter zijn bureau