Scholingsregeling Blik vooruit

Wil jij aan de slag met je loopbaan?

Werk jij drie jaar of langer in dezelfde functie bij hetzelfde rijksonderdeel en vind je het tijd om iets nieuws te leren? Grijp nu je kans en maak gebruik van de scholingsregeling ‘Blik vooruit’. Ruim 1.400 rijksmedewerkers gingen jou al voor.

logo blik vooruit

De scholingsregeling ‘Blik vooruit’ in het kort

  • De scholingsregeling is een subsidie van maximaal €1.000,- voor de kosten van een cursus of opleiding. Inclusief inschrijf- en examengeld, verplicht gesteld studiemateriaal en btw.
  • Je bepaalt zelf welke cursus of opleiding je wilt gaan doen, zolang deze maar is gericht op het ontwikkelen van je loopbaan binnen of buiten de rijksoverheid. Misschien heb jij altijd al gedroomd van een carrière als buitengewoon opsporingsambtenaar, of overweeg je alsnog rechten te gaan studeren. Het behoort allemaal tot de mogelijkheden.
  • Je kunt de subsidie ook gebruiken voor het behalen van een ErVaringsCertificaat (EVC-traject).
  • Je komt in aanmerking voor de scholingsregeling als je een medewerker bent die valt onder de sector Rijk* en de afgelopen drie jaar onafgebroken in dienst van het Rijk bent geweest. Een voorwaarde is ook dat je nog niet eerder gebruikgemaakt hebt van de regeling ‘Blik Vooruit’.

* Medewerkers van Defensie/Politie/Rechterlijke Macht/Decentrale overheden/Onderwijssectoren vallen niet onder de sector Rijk. Ook medewerkers van zelfstandige bestuursorganen (met uitzondering van de Autoriteit Persoonsgegevens) kunnen geen gebruik maken van de regeling.

Aanmelden

  • Check eerst of je in aanmerking komt voor de regeling. Dat kan door op deze plek een account aan te vragen. Je weet dan binnen een paar minuten of je aan de voorwaarden voldoet.
  • Voldoe je aan de voorwaarden dan ontvang je een e-mail met uitleg over de verdere aanvraag.
  • Je kunt je voor deze regeling aanmelden via het digitaal dossier van Blik Vooruit.

Meer informatie

Heb je vragen over Blik vooruit, dan kun je ons bereiken via: blikvooruit@caop.nl of 06 29 521 339.

Infographic Blik Vooruit. Geïllustreerde persoon maakt een stap op een weg, met bijschrift 'Ontwikkelen van competenties'. Inclusief de cijfers van 2009 tot en met 2020. Totaal 4220 aanvragen, waarvan 2924 goedgekeurd. In 2020 154 aanvragen, waarvan 106 goedgekeurd.

 

Waarom A+O fonds Rijk dit belangrijk vindt

Scholing helpt je je werk van vandaag en van morgen goed te kunnen doen. Daarom vindt het A + O fonds Rijk het belangrijk dat je je blijft ontwikkelen. Of jouw volgende stap nu binnen of buiten het Rijk is. Het gaat erom dat jij op een plek komt waar je je talenten optimaal tot bloei kunt laten komen.