Scholingsregeling Blik vooruit

Vind je het tijd om iets nieuws te leren?

Werk jij drie jaar of langer in dezelfde functie en vind je het tijd om iets nieuws te leren? Grijp nu je kans en maak gebruik van de scholingsregeling ‘Blik vooruit’.

logo blik vooruit

“De regeling Blik vooruit was voor mij een goede stap om een studie te volgen, het heeft mijn mogelijkheden aanzienlijk verbreed en geleid tot een nieuwe baan.”

Johanna, rijksambtenaar bij Justitie & Veiligheid

De scholingsregeling ‘Blik vooruit’ in het kort

  • De scholingsregeling is een subsidie van maximaal €1.000,- voor de kosten van een cursus of opleiding. Inclusief inschrijf- en examengeld, verplicht gesteld studiemateriaal en btw.
  • Je bepaalt zelf welke cursus of opleiding je wilt gaan doen, zolang deze maar is gericht op het ontwikkelen van je loopbaan binnen of buiten de rijksoverheid. Misschien heb jij altijd al gedroomd van een carrière als buitengewoon opsporingsambtenaar, of overweeg je alsnog rechten te gaan studeren. Het behoort allemaal tot de mogelijkheden.
  • Je kunt de subsidie ook gebruiken voor het behalen van een ErVaringsCertificaat (EVC-traject).
  • Je komt in aanmerking voor de scholingsregeling als je een medewerker bent die valt onder de sector Rijk* of werkt bij de Autoriteit Persoonsgegevens en de afgelopen drie jaar onafgebroken in dienst van het Rijk bent geweest.

* Medewerkers van Defensie/Politie/Rechterlijke Macht/Decentrale overheden/Onderwijssectoren vallen niet onder de sector Rijk. Ook medewerkers van zelfstandige bestuursorganen (met uitzondering van de Autoriteit Persoonsgegevens) kunnen geen gebruik maken van de regeling.

Aanmelden

  • Check eerst of je in aanmerking komt voor de regeling. Dat kan door op deze plek een account aan te vragen. Je weet dan binnen een paar minuten of je aan de voorwaarden voldoet.
  • Voldoe je aan de voorwaarden dan ontvang je een e-mail met uitleg over de verdere aanvraag.
  • Je kunt je voor deze regeling aanmelden via het digitaal dossier van Blik Vooruit.

Meer informatie

Heb je vragen over Blik vooruit, dan kun je ons bereiken via: blikvooruit@caop.nl of 070 376 5759.

Heel blij ben ik met de tegemoetkoming voor mijn opleiding en de mogelijkheid die het A+O fonds mij biedt. Het maakt mij mogelijk om mijn droom te realiseren.”

Marian, Belastingdienst

 

Waarom A+O fonds Rijk dit belangrijk vindt

Scholing helpt je je werk van vandaag en van morgen goed te kunnen doen. Daarom vindt het A + O fonds Rijk het belangrijk dat je je blijft ontwikkelen. Of jouw volgende stap nu binnen of buiten het Rijk is. Het gaat erom dat jij op een plek komt waar je je talenten optimaal tot bloei kunt laten komen.