afbeelding in mobiele weergave

Subsidies

Subsidie voor arbeidsmarktprojecten

Je kunt als je werkt bij de overheid via het A+O fonds Rijk een subsidie aanvragen voor een arbeidsmarktproject. We nodigen je uit om jouw ideeën voor een arbeidsmarktproject in de sector voor te leggen. Een arbeidsmarktproject moet altijd mede ondertekend zijn door de or.

Lees meer of doe inspiratie op!

Uitgelicht nieuws

Inspiratie en mooie ontwikkelingen tijdens eerste meet-up MZ LAB

Bijna 40 jonge ambtenaren namen begin 2017 deel aan het MZ LAB Rijk, waarbij zij kennismaakten met medezeggenschap en vernieuwende ideeën op dit gebied ontwikkelden. Woensdag 27 september kwamen de deelnemers opnieuw bijeen tijdens de eerste meet-up van het MZ LAB. Daar lieten zij zich inspireren door experts en vertelden zij over de pilots waarmee hun ideeën in de praktijk worden gebracht.

Lees het nieuwsbericht

Arbocatalogus

Veilig en gezond werken

Als or-lid vind je veilig en gezond werken natuurlijk belangrijk. In de Arbocatalogus Rijk kun je lezen op welke concrete manieren de werkgever bescherming biedt opdat er veilig en gezond gewerkt wordt.
Informeer je collega’s over de Arbocatalogus zodat ze weten welke maatregelen en ondersteuningsmiddelen er beschikbaar zijn.

Naar de Arbocatalogus Rijk

Uitgelichte activiteit

Competentieontwikkeling Medezeggenschap

Als je lid bent van een ondernemingsraad, leer je daar weer andere dingen dan in je dagelijkse functie. Die leeromgeving kun je benutten om je competenties uit te breiden of (verder) te ontwikkelen. Ook al gaat het om kwaliteiten die je in je reguliere functie (nog) niet aanspreekt, mogelijk helpen ze je toch om die functie beter in te vullen. Of misschien zijn je nieuwe competenties wel interessant voor een volgende stap in je carrière.

Lees meer over het project Competentieontwikkeling Medezeggenschap

Vijfde editie VindingRijk is uit!

Het goede gesprek. Dat is het thema van de vijfde editie van VindingRijk, het online magazine van het A+O fonds Rijk. Met onder meer: blog van bestuurslid Karen de Boer, interview met Elly Witteveen en Valentijn Holewijn over hun ervaringen met de gesprekscyclus Rijk, interview met Carlien Bakker en Igor Jellema-Fortuin van de provincie Gelderland over het loslaten van het formele gesprek en een infographic met cijfers van de gesprekscyclus bij het Rijk.

Lees het magazine

Loopbaan en mobiliteit

Wist je dat het A+O fonds Rijk twee regelingen heeft op het gebied van loopbaan en mobiliteit?

Loopbaanadvies: Ga zelf aan de slag met je loopbaan!

Blik vooruit

Stichting A+O fonds Rijk - ©2018