afbeelding in mobiele weergave

Subsidie

Idee voor arbeidsmarktproject? Vraag subsidie aan!

Werk je bij de Rijksoverheid en heb jij een goed idee voor een arbeidsmarktproject? Dat kan een project zijn dat de inzetbaarheid van medewerkers vergroot, bijdraagt aan gezond en veilig werken of aan meer diversiteit op de werkvloer. Maar ook een project waarmee je de zeggenschap of medezeggenschap binnen de Rijksoverheid verbetert. Vraag voor je idee een subsidie aan bij het A+O fonds Rijk! Je krijgt de projectkosten dan tot 75% vergoed.

Lees meer

Uitgelicht nieuws

Inspiratie en mooie ontwikkelingen tijdens eerste meet-up MZ LAB

Bijna 40 jonge ambtenaren namen begin 2017 deel aan het MZ LAB Rijk, waarbij zij kennismaakten met medezeggenschap en vernieuwende ideeën op dit gebied ontwikkelden. Woensdag 27 september kwamen de deelnemers opnieuw bijeen tijdens de eerste meet-up van het MZ LAB. Daar lieten zij zich inspireren door experts en vertelden zij over de pilots waarmee hun ideeën in de praktijk worden gebracht.

Lees het nieuwsbericht

Arbocatalogus

Veilig en gezond werken

Als or-lid vind je veilig en gezond werken natuurlijk belangrijk. In de Arbocatalogus Rijk kun je lezen op welke concrete manieren de werkgever bescherming biedt opdat er veilig en gezond gewerkt wordt.
Informeer je collega’s over de Arbocatalogus zodat ze weten welke maatregelen en ondersteuningsmiddelen er beschikbaar zijn.

Naar de Arbocatalogus Rijk

Uitgelichte activiteit

Competentieontwikkeling Medezeggenschap

Als je lid bent van een ondernemingsraad, leer je daar weer andere dingen dan in je dagelijkse functie. Die leeromgeving kun je benutten om je competenties uit te breiden of (verder) te ontwikkelen. Ook al gaat het om kwaliteiten die je in je reguliere functie (nog) niet aanspreekt, mogelijk helpen ze je toch om die functie beter in te vullen. Of misschien zijn je nieuwe competenties wel interessant voor een volgende stap in je carrière.

Lees meer over het project Competentieontwikkeling Medezeggenschap

Zesde editie VindingRijk is uit!

Digitalisering! Dat is het thema van de zesde editie van VindingRijk, het online magazine van het A+O fonds Rijk. Digitalisering biedt kansen én stelt ons voor nieuwe uitdagingen. In deze editie van VindingRijk komen deze kansen en uitdagingen uitgebreid aan bod. De ontwikkeling wordt belicht vanuit verschillende perspectieven, zowel vanuit werkgevers- als werknemerskant.

Lees het magazine

Loopbaan en mobiliteit

Wist je dat het A+O fonds Rijk twee regelingen heeft op het gebied van loopbaan en mobiliteit?

Loopbaanadvies: Ga zelf aan de slag met je loopbaan!

Blik vooruit

Stichting A+O fonds Rijk - ©2018