Serious Gaming

Iedereen telt! Met serious gaming werken aan een inclusieve werkomgeving

Bij de Rijksoverheid zijn mensen het belangrijkste kapitaal. En waar mensen zijn, is variatie. Ook binnen de rijksonderdelen verschillen personeelsleden: in leeftijd, levensfase, functieverblijfsduur, opleiding, werkervaring, geslacht of herkomst. Lastig? Soms. Een uitdaging? Ook. Wil je de slag maken naar het benutten van die variatie in het personeelsbestand voor het gezamenlijke resultaat? Je bewust worden van wat er nodig is voor een werkomgeving waarin iedereen telt? Een ‘inclusieve’ werkomgeving doet recht aan de variatie, draagt eraan bij een aantrekkelijke werkgever te zijn voor iedereen en helpt bij het werken aan je opdracht en resultaat.

animatie serious game

Wat is het?

Twee digitale ‘serious games’:

  • True Color’ is een spel van ongeveer een kwartier, dat vooral bijdraagt aan de bewustwording en individueel of in kleine groepen gespeeld kan worden.
  • Blend In Stand Out – iedereen telt’ is uitgebreider. Hier moet een team een dag een fictieve opdracht uitvoeren, waarin digitaal spelen en gezamenlijke reflectie elkaar afwisselen.

Voor wie?

Voor ambtenaren en managers die zich willen inzetten voor een gevarieerd samengesteld team. Met beide spellen kun je het bewustzijn stimuleren en het teamgesprek op gang brengen.

Serious games Inclusieve werkomgeving

Met financiering door het A+O Fonds heeft het ministerie van BZK twee digitale serious games laten maken. Rijksonderdelen kunnen die gebruiken als ondersteuning bij de bewustwording over het inzetten van een gevarieerd personeelsbestand en een inclusieve werkomgeving.

Meer informatie

Wil je meer informatie over dit project? Neem dan contact op via info@aofondsrijk.nl

Waarom A+O fonds Rijk dit belangrijk vindt

Een veilige en inclusieve werkomgeving is één van de speerpunten van het A+O fonds Rijk. Wij vinden het belangrijk om hulpmiddelen te ontwikkelen die ondersteunen bij de bewustwording over een inclusieve werkomgeving. Serious gaming is zo’n hulpmiddel.