Draag bij aan meer autonomie in je werk met een half uur van jouw tijd

Autonomie in je werk kan leiden tot werkplezier*. Doordat mensen invloed hebben op hun werk, kunnen ze hun werkdruk beter reguleren en voelen ze zich meer verantwoordelijk. Het geven en krijgen van meer autonomie in je werk vraagt wel om een andere manier van werken en leidinggeven. Het A+O fonds Rijk ontwikkelde eerder dilemmakamers om leidinggevenden daarmee te laten experimenteren. In dit vervolg gaan we dilemmakamers voor medewerkers ontwikkelen. Om dat goed voor te bereiden zoeken we medewerkers binnen het Rijk om te interviewen over autonomie in hun werk. Wil jij ons hierbij helpen met een half uur van jouw tijd?

Meld je aan voor een interview

Tijdens de digitale interviews bespreken we wat autonomie in jouw werk voor je betekent, waar je tegenaan loopt en of je ideeën hebt hoe het anders kan. Het interview duurt een half uur en is volledig vertrouwelijk. Je hoeft je niet op het gesprek voor te bereiden. Wil jij bijdragen aan de ontwikkeling van de dilemmakamers en daarmee aan het vergroten van autonomie en het werkplezier van rijkmedewerkers? Meld je dan aan door een mail te sturen naar communicatie@aofondsrijk.nl, onder vermelding van ‘Interviews autonomie’.

* In het rapport Het betere werk formuleert de WRR drie condities voor goed werk, die passen bij de wensen vanuit de Nederlandse samenleving en de aard van de economie: grip op geld, oftewel een gepast loon met zekerheden; grip op het werk, dat wil zeggen autonomie en verbondenheid op het werk; en grip op het leven, met een goede balans tussen werk en privé.