Doe mee aan stageproject InspectieWissel 2024!

Wil jij als inspectiemedewerker eens meelopen met een andere toezichthouder? En ben je benieuwd hoe iemand in een ander werkveld toezicht houdt? Na een succesvolle editie van het project InspectieWissel in 2023, lanceert Bureau Inspectieraad met subsidie van het A+O fonds Rijk dit jaar nog eens een InspectieWissel!

Meelopen met een andere toezichthouder

In 2023 deden 82 deelnemers van 22 verschillende organisaties mee aan het stageproject InspectieWissel. In deze korte doelgerichte stage loop je één dag met een andere toezichthouder mee. Zo leer je van andermans ervaring, bouw je je netwerk verder op en doe je kennis op over andere toezichtorganisaties. ‘Ik leerde creatief te zijn in toezichtinterventies’, vertelt een deelnemer. ‘Er is meer mogelijk dan wettelijk geregeld. Ook informele toezichtinterventies zijn nuttig.’

Programma InspectieWissel 2024

Ook meedoen? Deelname aan InspectieWissel staat open voor medewerkers van rijksinspecties, van bij de Inspectieraad geassocieerde organisaties en markttoezichthouders.  Het project InspectieWissel start op 10 oktober met een korte onlinebijeenkomst. In de week van 14-18 oktober loop je één dag stage bij een andere organisatie. Of je ontvangt één dag iemand van een andere organisatie. In de week van 4 tot 8 november wordt dit omgedraaid. Op 14 november wordt het programma afgesloten met een live bijeenkomst.

Let op: je kunt je tot en met maandag 1 juli 2024 aanmelden.

Na aanmelding voor het programma ontvang je een overzicht met stageplekken. Vervolgens kun je een voorkeur daarvoor opgeven. Deelnamekosten zijn 295 euro exclusief btw. Hiervoor kun je bijvoorbeeld het opleidingsbudget van de eigen organisatie aanspreken.

‘Ik heb geleerd dat je als toezichthouder tegen vergelijkbare uitdagingen aanloopt. Ik kreeg ook de indruk dat we elkaar nog veel zouden kunnen versterken.’
Debora Vente, senior toezichthouder AFM, liep stage bij de ACM

Uitvoering

De uitvoering van het project is in handen van bureau Delenderwijs en wordt naast het A+O fonds Rijk ondersteund door de verzamelde ondernemingsraden van de rijksinspecties. InspectieWissel maakt onderdeel uit van de Academie voor Toezicht, de leer- en opleidingstak van Bureau inspectieraad.

Meld je nu aan voor InspectieWissel