Beste collega,

Hetzelfde werk met minder mensen, veeleisende opdrachtgevers, weinig waardering, kwaliteit staat onder druk. De vier rijksvakbonden gaan samen met het A&O Fonds Rijk  en Ynnovate  dit najaar op zoek naar de belangrijkste uitdagingen waar wij als rijksambtenaren voor staan.

Tijdens de werkconferentie ‘Zorgen dat het past’ gaan we samen met jullie in gesprek over wat het betekent om je werk goed te doen, wat je daarvoor nodig hebt, en welke knelpunten je in de praktijk tegenkomt. Dit is je kans om duidelijk te maken waar je tegenaan loopt, obstakels bloot te leggen en samen tot oplossingsrichtingen te komen. En als je al goede manieren hebt gevonden om met je uitdagingen om te gaan kun je deze delen met collega’s om ze verder te brengen.

Doe mee, denk mee en vind oplossingen. Kom op 31 oktober naar de Fabrique in Utrecht.

Zorgen dat het past

De afgelopen paar maanden hebben vijf ideeteams keihard gewerkt om te komen met oplossingen voor de belangrijkste knelpunten die medewerkers van het Rijk tegenkomen in hun werk. 
Om te zien hoe ze te werk zijn gegaan klik hier voor een visuele weergave.

Op de Pitch Day 29 april jl. hebben de ideeteams op creatieve wijze hun ideeën gepitcht aan elkaar, collega’s en het bestuur van het A+O fonds Rijk. Gedurende de dag is er volop gebrainstormd over hoe de door de ideeteams ontwikkelde producten verder te brengen en te verspreiden binnen de rijksoverheid. 
Bekijk de kleurrijke impressie.

Bent u benieuwd naar de producten die de ideeteams hebben opgeleverd? Klik dan door naar de Zorgen dat het Past toolbox om inspiratie op te doen en de producten te bekijken en te gebruiken in je eigen organisatie.

Over het traject #Zorgendathetpast


Hetzelfde werk met minder mensen. Gebrek aan professionele ruimte. Weinig waardering. Bezuiniging op bezuiniging. Geen tijd meer om je échte werk te doen. In dit traject van het A+O fonds Rijk gaan ambtenaren zelf aan de slag met oplossingen om te helpen #Zorgendathetpast.

Op 31 oktober 2013 ging #Zorgendathetpast van start met een energieke werkconferentie, waar de belangrijkste knelpunten werden uitgewerkt. Zo werden in totaal vijf knelpunten gekozen, waar we in het verdere traject mee aan de slag zijn gegaan:

  • gebrek aan ruimte voor de professional
  • het niet serieus worden genomen door het systeem
  • het onvoldoende delen van kennis
  • gebrek aan (professionele) feedback
  • te veel en weinig effectief vergaderen, ofwel oeverloos gezwam!

    Lees het verslag werkconferentie Zorgen dat het past
    Bekijk de fotocollage werkconferentie Zorgen dat het past