Serious game True Color

Serious game True Color

Serious game ‘True Color’ is een spel van ongeveer een kwartier, dat vooral bijdraagt aan de bewustwording en individueel of in kleine groepen gespeeld kan worden.

Je wilt graag werken aan een gevarieerd team. Je verwacht dat een divers team en een bewuster, inclusief gedrag van teamleden leiden tot betere teamprestaties. Hoe pak je dit aan? Hoe kun je het gesprek hierover openen en ondersteunen; zonder dat deelnemers vroegtijdig afhaken?

screenshot van serious game True Color waarin het dashboard van het spel wordt weergegeven

Met True Color kun je dit groepsgesprek starten en het bewustzijn hierover versterken. Er werken verschillende teams op verschillende afdelingen in het kantoorgebouw. Er zijn grote en kleine teams. Zo op het oog hebben ze het druk met de dagelijkse gang van zaken. De teams zijn gewend te werken zoals zij altijd gedaan hebben. Verschillen en talenten in het team worden niet benut. Hoe kan jij deze teams helpen?

Voor wie?

Voor ambtenaren en managers die zich willen inzetten voor een gevarieerd samengesteld team. Met de serious game kun je het bewustzijn stimuleren en het teamgesprek op gang brengen.

Serious games Inclusieve werkomgeving

Met financiering door het A+O Fonds heeft het ministerie van BZK twee digitale serious games laten maken. Rijksonderdelen kunnen die gebruiken als ondersteuning bij de bewustwording over het inzetten van een gevarieerd personeelsbestand en een inclusieve werkomgeving.

Meer informatie

Wil je meer informatie over dit project? Neem dan contact op via info@aofondsrijk.nl