Serious game Blend In Stand Out – iedereen telt

’Blend In Stand Out – iedereen telt’ is een uitgebreide serious game. Hierbij moet een team een dag een fictieve opdracht uitvoeren, waarin digitaal spelen en gezamenlijke reflectie elkaar afwisselen.

Nederland is gastheer van de internationale conferentie ‘Volunteers without borders’. Hulpverleningsdiensten – nationaal en internationaal – zullen samenkomen in Den Haag om ervaringen uit te wisselen, die tijdens rampen als overstromingen, tsunami’s of nucleaire rampen zijn opgedaan.

Logo Blend In Stand Out

Er zijn tijdens de game meerdere teams aan de slag. Jij werkt met jouw teamleden een advies uit en presenteert dit. In de game wordt je kennis aangereikt over mechanismen van insluiten en buitensluiten. Je wordt continu uitgedaagd dit te oefenen in de samenwerking. Ervaren trainers leiden de game en faciliteren het leerproces. De game is ontworpen voor uitvoerende teams. Dit kunnen bestaande teams zijn, maar ook projectteams, die aan het begin van hun project staan.

Afdelingen die voor grote uitdagingen staan en al het aanwezige talent moeten leren benutten, kunnen de game als eerste stap inzetten. Ook biedt de game de kans om de kennis óver diversiteit en inclusief werken te oefenen; en daarmee dus kennis toe te passen.

Je leert:

  • Dat we op alle manieren van elkaar kunnen verschillen; op zichtbare en onzichtbare manieren
  • Dat onze eigen veronderstellingen en manieren van kijken onbedoeld buitensluiting kunnen veroorzaken
  • Oog te hebben hoe die mechanismen van buitensluiting werken
  • Te oefenen wat je anders kunt doen als je buitensluiting herkent

Serious games Inclusieve werkomgeving

Met financiering door het A+O Fonds heeft het ministerie van BZK twee digitale serious games laten maken. Rijksonderdelen kunnen die gebruiken als ondersteuning bij de bewustwording over het inzetten van een gevarieerd personeelsbestand en een inclusieve werkomgeving.

Meer informatie

Wil je meer informatie over dit project? Neem dan contact op via info@aofondsrijk.nl