Privacy en Cookie verklaring

Laatste wijziging: 1 mei 2019

Of je een publicatie leest via de website aofondsrijk.nl, een editie van het e-zine VindingRijk leest of je inschrijft voor een training via werkenaanjouwtoekomst.nl, van al je activiteiten op onze websites en apps kan A+O fonds Rijk persoonsgegevens verzamelen. We verzamelen en gebruiken deze gegevens onder andere om je uit te nodigen voor een training, of het gebruik van de website voor je te verbeteren. 

Op welke diensten van A+O fonds Rijk is deze verklaring van toepassing?

Deze privacy- en cookieverklaring is van toepassing op de verwerking van persoonsgegevens door Stichting A+O Fonds Rijk en samenwerkingen van stichting A+O Fonds Rijk en derde partijen. (hierna gezamenlijk te noemen: ' A+O Fonds Rijk ', 'We' of 'Wij'). De verwerkingsverantwoordelijke voor de verwerking van de persoonsgegevens is Stichting A+O Fonds Rijk.

Deze verklaring is van toepassing op alle diensten die wij aanbieden op internet en via apps (hierna aangeduid als de domeinen). Voorbeelden van domeinen zijn aofondsrijk.nl, werkenaanjouwtoekomst.nl, en aofondsrijk-vindingrijk.nl.

We willen je zo goed mogelijk informeren over het gebruik van je persoonsgegevens. Hieronder kun je lezen welke informatie we verzamelen, hoe we dit doen en uiteraard hoe we ervoor zorgen dat je privacy wordt beschermd. Daarbij houden wij ons aan de Algemene Verordening Gegevensbescherming (AVG).

Gebruik van persoonsgegevens

Bij het gebruik van onze diensten en websites laat je bepaalde gegevens bij ons achter. Dat kunnen persoonsgegevens zijn. Dat is namelijk afhankelijk van welke diensten en functionaliteiten op onze websites je kiest te gebruiken.

Doeleinden

Wij verwerken persoonsgegevens voor een of meer van de volgende doeleinden (mede afhankelijk van welke diensten of functionaliteiten je gebruikt):

  • om je de mogelijkheid te bieden diensten en producten aan te vragen via onze websites en gebruik te maken van alle functionaliteiten en diensten op de websites.
  • om je aanvraag te verwerken en je op te hoogte te houden over het verloop daarvan.
  • om je te informeren via digitale nieuwsbrieven en/of post.
  • om vragen te beantwoorden of klachten te behandelen
  • om onze websites te verbeteren.

Verstrekking aan derden

Als dat noodzakelijk is voor de aangevraagde diensten, geven wij de door jou verstrekte gegevens door aan derde partijen. Wanneer wij jouw gegevens aan een derde verstrekken, zorgen wij er via een verwerkersovereenkomst voor dat die gegevens niet voor andere doeleneinden worden gebruikt. Ook spreken we hierin af dat je gegevens worden verwijderd zodra ze niet meer nodig zijn.

Verder zullen wij de door jou verstrekte gegevens niet aan andere partijen verstrekken, tenzij dit wettelijk verplicht of toegestaan is.

Cookies

Cookies zijn kleine tekstbestanden die een website op je computer, tablet of mobiele telefoon plaatst op het moment dat je de website bezoekt. In deze cookies wordt informatie over jouw websitebezoek opgeslagen.

Op onze websites gebruiken we alleen analytische cookies. Analytische cookies stellen ons in staat om het websitebezoek te meten. Hierdoor weten we op welke plekken we onze website kunnen verbeteren. We maken gebruik van Google Analytics om inzichten te verkrijgen uit de data. Bij de instelling van de Google-cookies hebben wij de handleiding van de Autoriteit Persoonsgegevens gevolgd. De instellingen zijn daardoor ‘privacyvriendelijk’, zodat deze cookie geplaatst mag worden zonder uw toestemming. Voor meer informatie over wat Google met opgeslagen data doet, verwijzen we naar de privacyverklaring van Google. Deze kan regelmatig wijzigen.

Cookies voor social media integratie

Op onze website tonen we video's en andere content die je via een button kunt promoten en delen via sociale netwerken. Voor het functioneren van deze buttons plaatsen social-media-bedrijven, zoals Twitter, Facebook, YouTube en Google, cookies, zodat ze je kunnen herkennen wanneer je bent ingelogd op dat sociale netwerk. Ook verzamelen zij hiermee gegevens over de pagina die je deelt. Voor meer informatie over de gegevens die social-mediabedrijven verzamelen, verwijzen wij naar de privacyverklaringen van deze bedrijven. Deze kunnen regelmatig wijzigen.

Beveiligen en bewaren

Wij nemen passende beveiligingsmaatregelen om misbruik van en ongeautoriseerde toegang tot je persoonsgegevens te beperken. Zo zorgen wij dat alleen de noodzakelijke personen toegang hebben tot de gegevens, dat de toegang tot de gegevens afgeschermd is en dat onze veiligheidsmaatregelen regelmatig gecontroleerd worden.

Wij bewaren de gegevens niet langer dan noodzakelijk is. Dat wil zeggen dat wij de gegevens bewaren zolang dat nodig is om de door jou gevraagde dienst te leveren. Uitgezonderd hiervan zijn de gegevens die wij langer moeten bewaren omdat de wet ons dit verplicht.

Inzage, wijziging of intrekken

Je mag altijd zien welke persoonsgegevens wij verzameld hebben, deze wijzigen of verwijderen. Je kunt ook bezwaar aantekenen tegen het gebruik van de gegevens. Wil je weten welke persoonsgegevens het A+O fonds Rijk van jou verwerkt, of wil je je persoonsgegevens wijzigen of intrekken, stuur dan een bericht naar info@aofondsrijk.nl

Om misbruik te voorkomen vragen wij je, bij een verzoek tot inzage, je te identificeren, door een kopie van een geldig legitimatiebewijs mee te sturen. Vergeet niet om op de kopie je BSN én je pasfoto af te schermen. Je kunt hier bijvoorbeeld de ‘KopieID’ app voor gebruiken.

Vragen of klachten

Natuurlijk helpen wij je graag verder als je vragen of klachten heeft over de verwerking van jouw persoonsgegevens.
Mochten we er samen niet uitkomen, dan kun je ook je vraag of klacht melden bij de Functionaris voor de Gegevensbescherming (FG) via fg@caop.nl, of bij de Autoriteit Persoonsgegevens.

Wijzigingen in deze privacyverklaring

Wij kunnen deze privacyverklaring van tijd tot tijd wijzigen. Wijzigingen zullen op onze website worden gepubliceerd.

Stichting A+O fonds Rijk - ©2019