Nieuws

Maak werk van banenafspraak met Toolbox Inclusief

Wil je als overheidsorganisatie werk maken van de banenafspraak, maar weet je niet goed waar je moet beginnen? Of loop je tegen praktische problemen aan? De website Toolbox Inclusief geeft antwoord op veel vragen over inclusief werkgeverschap en de banenafspraak. Met hulpmiddelen en informatie over onder andere het creëren van draagvlak, subsidies en begeleiding op de werkvloer, helpt de toolbox je op weg.

De toolbox, die is gefinancierd door A+O fonds Rijk, is het resultaat van een intensieve samenwerking tussen het Overheidsbrede Implementatieplatform en externe experts op het gebied van inclusiviteit en de banenafspraak. De website is gemaakt door de werkgever Rijk en wordt met graagte gedeeld met andere (overheid)werkgevers zodat deze ook gebruik maken van de fraaie hulpmiddelen.

Algemeen toepasbaar

De Toolbox Inclusief bevat onderwerpen die algemeen toepasbaar zijn, zoals het opstellen van een beleidsplan, een projectplan, of strategische personeelsplanning. Het is een gereedschapskist boordevol kennis, handigheden en wetenswaardigheden, ingedeeld per thema en verdeeld over 18 modules. De toolbox is een dynamische website die bij nieuwe inzichten wordt geactualiseerd.

In de toolbox vind je:

  • kennis over de verschillende stappen in het proces van baancreatie, werving en selectie, plaatsing en begeleiding;
  • informatie over wet- en regelgeving, met doorverwijzingen naar de betreffende websites;
  • aanpakken, instrumenten en methodieken;
  • adviezen van deskundigen;
  • praktijkvoorbeelden en ervaringen van andere organisaties;
  • tips per module.

Aan de slag met het creëren van een inclusieve arbeidsorganisatie? Gebruik dan de Toolbox Inclusief.