Nieuws

Inspiratie en mooie ontwikkelingen tijdens eerste meet-up MZ LAB

Bijna 40 jonge ambtenaren namen begin dit jaar deel aan het MZ LAB Rijk, waarbij zij kennismaakten met medezeggenschap en vernieuwende ideeën op dit gebied ontwikkelden. Woensdag 27 september kwamen de deelnemers opnieuw bijeen tijdens de eerste meet-up van het MZ LAB. Daar lieten zij zich inspireren door experts en vertelden zij over de pilots waarmee hun ideeën in de praktijk worden gebracht.

Met het MZ LAB Rijk hebben CNV Jongeren en FNV Jong, in samenwerking met het A+O fonds Rijk, zo’n 40 jongeren bekend gemaakt met medezeggenschap. In april werd het MZ LAB afgesloten met een eindevent. Tijdens de eerste meet-up, die plaats vond bij de SER, werden de ontwikkelingen die de deelnemers meemaken besproken. Zo zijn de jongeren bezig met het opstarten van pilots om hun ideeën in de praktijk te brengen. Een goed voorbeeld hiervan is de pilot jORy-duty bij het ministerie van Infrastructuur en Milieu: een nieuwe vorm van medezeggenschap, geïnspireerd door de jury in het Amerikaanse rechtssysteem, die de betrokkenheid en inspraak van medewerkers moet verbeteren. Daarnaast zijn er een aantal deelnemers die zich hebben aangesloten bij hun or en zich verkiesbaar willen stellen.

LinkedIn-groep


Tussen de verhalen van deelnemers door gaf consultant en trainer Peter Staal een inspirerend verhaal over communitybuilding, dat naadloos aansluit bij een van de initiatieven van de deelnemers. Ook Robert van het Kaar van de SER kwam de jongeren aanmoedigen om verdere stappen te nemen in de medezeggenschap. De dag werd afgesloten met de lancering van de MZ LAB LinkedIn-groep, waar alle ideeën over vernieuwing van medezeggenschap samenkomen. Hiermee vormde de eerste meet-up een geslaagde middag met inspirerende verhalen en mooie ontwikkelingen van de deelnemers.

Meer informatie


Kijk voor meer informatie op de website van het MZ LAB Rijk.


Stichting A+O fonds Rijk - ©2018