Nieuws

Enthousiaste reacties op tweede Week van de mobiliteit in Zeeland

Voor de tweede keer werd in Zeeland de Week van de mobiliteit gehouden. In de week van 13 tot en met 16 november 2017 konden medewerkers van deelnemende organisaties meedoen aan workshops, persoonlijk advies krijgen over hun loopbaan, een lezing bijwonen, of de theatershow bezoeken. Dit alles om de arbeidsmobiliteit te bevorderen en Zeeuwse medewerkers in beweging te krijgen. De A+O fondsen Rijk, Gemeenten en Waterschappen sponsorden het evenement.

Maar liefst 49 workshops konden de Zeeuwse medewerkers bezoeken tijdens de Week van de Mobiliteit. Daarnaast organiseerde Werken voor Zeeland, het mobiliteitsnetwerk van de Zeeuwse overheden een theatershow voor leidinggevenden en een lezing door zelfstandig HR-adviseur Judith Webber met als thema: 'Sturen van je eigen mindset'. De activiteiten waren verspreid over 7 locaties in Zeeland: maandag op de Bevelanden, dinsdag op Schouwen-Duiveland, woensdag in Zeeuws-Vlaanderen en donderdag op Walcheren.

Enthousiaste deelnemers

In totaal namen 832 medewerkers deel aan de Week van de mobiliteit in Zeeland. En dan bestond er voor een groot aantal workshops ook nog eens een reservelijst omdat ze snel waren volgeboekt. De deelnemers waren afkomstig van 33 organisaties in de sectoren overheid en semi-overheid. Uit een nog lopende enquĂȘte die onder de bezoekers is verspreid, blijkt dat de week aanslaat. De respondenten beoordelen de activiteiten gemiddeld met een 8 als rapportcijfer en 94,4% van hen zegt ook volgend jaar weer mee te willen doen. 'Ga zo door' en 'Blijven doen!' zijn enkele reacties.

Organisaties bundelen krachten met ondersteuning A+O Fondsen

De mobiliteit in Zeeland is laag en medewerkers wisselen niet snel van organisatie of functie. Hierbij speelt mee dat de geografische ligging van Zeeland niet altijd bevorderlijk is voor de mobiliteit. Om daar verandering in te brengen hebben de 33 (overheids)organisaties de krachten gebundeld in de Week van de mobiliteit. De A+O fondsen Gemeenten, Waterschappen en Rijk sponsorden een aantal workshops en leverden een bijdrage voor de bekostiging van promotiemateriaal.


Stichting A+O fonds Rijk - ©2019