Nieuws

Deel jouw ideeën over diversiteit en inclusie in de hackathon MZ Rijk

Als jonge medewerker bij de Rijksoverheid heb je vast veel ideeën over je organisatie. Wil je dat daar echt iets mee gedaan wordt? Doe mee aan de Medezeggenschap (MZ) hackathon op 16 september 2020. In 12 uur tijd ga je met andere jonge medewerkers aan de slag met een strategisch vraagstuk binnen het Rijk.

De Groepsondernemingsraad Rijk wil heel graag de visie van jonge medewerkers horen op het thema diversiteit en inclusie. Daarom organiseert ze deze hackathon, dé kans voor jongeren tot 35 jaar om mee te denken. In de hackathon buig je je samen met 10-15 jonge rijksmedewerkers over een vraagstuk. Je brainstormt met experts, ervaringsdeskundigen en jongeren uit een andere organisatie. Samen komen jullie tot een visie en aan het einde presenteren jullie een advies aan de groepsondernemingsraad, beleidsmedewerkers en het management.

Wat levert deelname op?

  • Je leert meer over jouw organisatie en hoe je jouw stem kunt laten horen.
  • Je kunt meedenken over een belangrijk strategisch vraagstuk binnen je organisatie.
  • Je mag je idee presenteren aan de groepsondernemingsraad, beleidsmakers en het topmanagement.
  • Je helpt mee om medezeggenschap en de manier van besturen dichter bij jonge werknemers te brengen.
  • Je leert te participeren in de besluitvorming van je organisatie.

Meedoen?

De MZ Hackathon vindt plaats op 16 september 2020 en duurt twaalf uur: van 9.00 tot 21.00 uur. Meedoen betekent ook de hele dag erbij aanwezig zijn. Je krijgt die dag vrijstelling van jouw werkzaamheden.

Meld je aan door te mailen naar Ron Ende: Ron.Ende@minbzk.nl.