Whitepaper Succesvolle implementatie van nieuwe technologieën bij de Rijksoverheid

Bij de Rijksoverheid volgen technologische ontwikkelingen elkaar in snel tempo op. Denk aan robotisering, kunstmatige intelligentie of datagedreven werken. Door de introductie van nieuwe technologieën kan het werk ingrijpend veranderen. Dat kan gevolgen hebben voor de duurzame inzetbaarheid van medewerkers. Daarom is het belangrijk dat technologische innovaties op een goede manier worden geïntroduceerd. Hoe doe je dat? En hoe ga je als rijksmederwerker om met een digitale transitie? In de whitepaper ‘Succesvolle implementatie van nieuwe technologieën bij de Rijksoverheid’ zetten we de belangrijkste aandachtspunten bij het introduceren van een nieuwe technologie uiteen.

Aanbevelingen voor (HR-)managers en rijksmedewerkers

Het waarborgen van een gezonde en stimulerende werkomgeving tijdens een digitale transitie is van groot belang en één van de funda­mentele uitdagingen voor (HR-)managers én werknemers. Op basis van de resultaten en bevindingen van het onderzoek ‘De opmars van technologische ontwikkelingen bij de Rijksoverheid’ worden in dit whitepaper aanbevelingen gedaan voor zowel (HR-)managers die zich bezighouden met de implementatie van een nieuwe technologie, als voor rijksmedewerkers die op dagelijkse basis moeten werken met een nieuwe technologie.

In de whitepaper lees je waar je als (HR-)manager op moet letten bij het implementeren van nieuwe digitale systemen, zodat dit leidt tot meer betrokkenheid, motivatie, werkplezier en betere prestaties van het personeel. Ook krijg je als rijksmedewerker concrete tips om meer grip te krijgen op je werk, welzijn en loopbaan tijdens een digitale transitie.

Bekijk de whitepaper Succesvolle implementatie van nieuwe technologieën bij de Rijksoverheid