Verhalen over stereotyperingen op de werkvloer gezocht voor Diversity Week

Voor een prettige en veilige werksfeer is het noodzakelijk dat iedereen – ongeacht bijvoorbeeld culturele of religieuze achtergrond, leeftijd, opleiding en seksualiteit – zich thuis en gezien voelt op de werkvloer. Op 3 oktober 2023 is het Diversity Day, de aftrap van de Rijksbrede Diversity Week. Die week vieren we dat verschillen tussen mensen een organisatie verrijken én versterken. Wanneer er ruimte is voor een ander, kan iedereen een unieke bijdrage leveren.

Gezocht: Rijksmedewerkers met verhalen over vooroordelen

Voor een serie verhalen die Rijksbreed worden uitgezet tijdens Diversity Week zoeken we rijksmedewerkers die in het dagelijks (werk)leven te maken hebben met stereotyperingen. Mensen die een label opgeplakt krijgen waar anderen en collega’s vooroordelen aan verbinden. Wil jij je verhaal aan ons vertellen?

Met de verhalen die worden gedeeld nemen we videoportretten op. De verhalen worden verteld door acteurs, jouw verhaal blijft dus anoniem. Met deze verhalen hopen we tijdens de Diversity Week bij te dragen aan het kijken vóórbij stereotypen en vooroordelen. Verschillen vieren we! Zie ook het voorbeeld ‘Living Labels’, van de SER voor Diversity Day.

Wil jij jouw verhaal anoniem delen?

Ben jij wel eens buitengesloten of onjuist behandeld op werk vanwege een vooroordeel gebaseerd op jouw culturele achtergrond, seksualiteit, fysieke/mentale beperking, leeftijd, opleidingsniveau, huidskleur, religie, lichaamstype of gender en/of sekse? We luisteren graag naar je ervaring tijdens een digitale call of telefoongesprek. We vragen hiervoor maximaal een half uur van jouw tijd. Als we jouw verhaal inzetten, wordt het door een schrijver verwerkt tot een script. Natuurlijk mag je het script nog lezen om te kijken of alles klopt en je voelt dat jouw ervaring goed is opgeschreven. Daarna maken we er een mooi videoportret van.

We begrijpen dat dit een kwetsbaar onderwerp is en gaan zodanig met de materie om.

Meewerken? Stuur dan een mailtje naar info@aofondsrijk.nl met als onderwerp ‘Verhaal Diversity Day’.