Verdwijn- en verschijnbanen: de verandering van werk in beeld

Werk verandert of verdwijnt door digitalisering, automatisering en robotisering. Ook in de publieke sector. Hoe beïnvloeden technologische vernieuwing, sociale veranderingen en nieuwe opvattingen ons dagelijks werk? De tentoonstelling ‘Verdwijn- en verschijnbanen’ brengt de verandering in beeld van vijftien beroepen. Toen, nu en straks. De fysieke en digitale tentoonstelling maakt medewerkers en leidinggevenden op een laagdrempelige manier bewust dat werk verandert. Tegelijkertijd laat het zien dat verandering niet nieuw is en dat je je daarop kunt voorbereiden door proactief interventies te starten. De tentoonstelling is ontwikkeld met subsidie van het A+O fonds Rijk.

Hoe is het werk van de archiefmedewerker of administratief medewerkers veranderd? Wat deden de teammanager, communicatiemedewerker en functioneel beheerder toen? Wat doen ze nu? En hoe ziet hun werk er over tien jaar uit? De tentoonstelling brengt met foto’s, tekst en gesproken woord de snelheid van verandering in beeld. Het zet medewerkers en leidinggevenden aan tot nadenken over duurzame inzetbaarheid en stimuleert professionele ontwikkeling.

Bezoek of bekijk de tentoonstelling

Van 26 oktober tot en met 14 november is de expositie te zien in de hal van het Ministerie van Justitie en Veiligheid op de Turfmarkt 147 in Den Haag. Aanmelden is niet nodig. Hierna is deze op meerdere locaties in het land te bezoeken. Of bekijk de expositie digitaal.

Ga voor meer informatie naar www.verschijnenverdwijnbanen.nl/tentoonstelling