Test nu ook je vaardigheid ‘hybride werken’ met de zelfscan 21st century skills

In maart is het ‘De maand van de digitale fitheid’. Het werk bij het Rijk verandert namelijk ingrijpend door allerlei technologische ontwikkelingen en hybride manier van werken. Daarom introduceerde het A+O fonds Rijk begin 2020 een online tool: de zelfscan 21st century skills. Zo kunnen rijksmedewerkers hun moderne vaardigheden toetsen op vier verschillende onderdelen: werkcompetenties & denkstijlen, mediawijsheid, ICT-basisvaardigheden en informatievaardigheden. Nu introduceren we een vijfde onderdeel: hybride werken.

Hoe ervaar jij hybride werken?

Sinds de coronacrisis werken Nederlanders veel vaker hybride. Dat betekent dat ze niet altijd op kantoor werken, maar ook thuis, in het openbaar vervoer of een werkhub. Hybride werken gaat vaak samen met flexibele werktijden, verminderde reistijden en werk dat zich gemakkelijker kan laten combineren met privéverplichtingen. Deze manier van werken kan invloed hebben op de mate van autonomie, competentie en verbondenheid die werknemers ervaren. Zo heb je bijvoorbeeld meer controle over je dagindeling. Maar het kan ook juist leiden tot mínder autonomie als je moeite hebt met het combineren van werk en privé. Hybride werken kan dus positieve en negatieve effecten hebben voor werknemers.

De vragenlijst ‘hybride werken’ invullen

Hoe ervaar jij hybride werken? Kun je je thuis extra goed concentreren of sta je om de haverklap op om een wasje te draaien? Dit onderzoek je met het invullen van de vragenlijst in de zelfscan. De vragen gaan over jouw ervaringen met de verandering van werken op locatie naar (gedeeltelijk) thuiswerken. Er zijn geen goede of foute antwoorden; met het maken van dit onderdeel onderzoek je voor jezelf hoe jij omgaat met hybride werken. Denk dus niet te lang na en kies je antwoorden spontaan. Na afloop is het rapport meteen te downloaden. Naast je resultaten vind je in het rapport ook tips voor verdere persoonlijke ontwikkeling op het gebied van hybride werken.

Nieuw: het zelfscan coachingsgesprek

Via de zelfscan 21st century skills kun je nu ook een afspraak maken voor een online gesprek met een gecertificeerde en onafhankelijke coach om de uitkomsten van jouw zelfscan te bespreken. De coach helpt je onder andere bij het onderzoeken van je moderne vaardigheden, zoals bijvoorbeeld het verkrijgen van regie over je manier van hybride werken of je communicatiestijlen. Wat zijn jouw werkcompetenties op het vlak van sociale en culturele vaardigheden, communiceren, samenwerken en zelfregulering? Waar ben je sterk in en waarin kun je je nog ontwikkelen? Er is een beperkt aantal plekken en deelname is gratis!

Enthousiast? Lees meer over de zelfscan 21st century skills of meld je aan en ga direct aan de slag!