Terugblik Summerschool Online 2020

Rijksmedewerkers samen verbonden tijdens de Summerschool

Op dinsdag 27 en donderdag 29 oktober vonden de twee Summerschooldagen plaats, live vanuit de Nieuwe Energie in Leiden. Een zomers evenement waarbij het A+O fonds Rijk rijksmedewerkers tijdens korte workshops in beweging probeert te krijgen en hen ruimte geeft voor ontwikkeling. Zowel op het gebied van werk als privé.

Normaal gesproken vindt de Summerschool voor de zomervakantie plaats op inspirerende locaties, maar dit jaar voor het eerst in het najaar en online als gevolg van de corona-maatregelen: de Summerschool Online. Het thema voor 2020 – ‘Samen verbonden voor jouw toekomst’ – geeft aan dat we ook in deze tijden sterk met elkaar verbonden kunnen zijn, al bevinden we ons op afstand en zien we elkaar niet fysiek.

Acht workshops

Rijksmedewerkers konden zich van tevoren opgeven voor één van de twee dagen en kozen twee van de in totaal acht workshops om te volgen. Tijdens de Summerschooldagen konden deelnemers vanuit huis de plenaire sessies en workshops volgen via een online platform. Voor iedereen nieuw en spannend, maar het was een succes.

De volgende workshops waren te volgen:

  1. Ontdek en gebruik je talenten en competenties
  2. Krachtkaart
  3. Van werkdruk naar werkplezier
  4. Communiceren met lef
  5. Personal branding
  6. Netwerken
  7. Job Crafting
  8. Loopbaancoaching

Benieuwd naar de inhoud van de workshops? De powerpoint-presentaties en opnames zijn terug te zien op de campagnewebsite van de Summerschool.

Mocht je de Summerschool gemist hebben, dan kan je ook het aanbod van Werken aan jouw toekomst bekijken. Daar vind je gratis trainingen, speciaal voor ambtenaren van de Rijksoverheid, die jou helpen bij je ontwikkeling, werk en loopbaan.

 

impressie summerschool 2020

beeldscherm toont verschillende camerahoeken tijdens filmen spreker van summerschool.