Reuring!Café De mens centraal op 5 april

De Vereniging voor OverheidsManagement (VOM) kondigt in samenwerking met het A+O fonds Rijk de 103e editie van Reuring!Café aan: De mens centraal – Zou jij door jezelf geholpen willen worden?

  • Datum: 05-04-2022
  • Locatie: De Glazen Zaal, Den Haag
  • Inloop vanaf 16.30 uur, start 17.00 uur
  • Borrel en Indische rijsttafel na afloop!

Als rijksambtenaar ben je van harte uitgenodigd om deze editie van het Reuring!Café bij te wonen. Dat is zowel fysiek als online mogelijk. Zien we jou op 5 april? Meld je hier aan.

De menselijke maat in publieke organisaties

Publieke organisaties zijn er voor de burger. Daar zijn we ons de laatste tijd steeds meer van bewust. Er wordt veel gesproken over de menselijke maat en hoe we deze weer terug kunnen brengen in organisaties. Deze menselijke maat geldt niet alleen voor de burger. De menselijke maat betekent ook dat we meer oog hebben voor de medewerkers, voor hun specifieke kwaliteiten en talenten zodat ze die optimaal kunnen inzetten en doorontwikkelen en daarmee van nóg grotere waarde zijn voor de organisatie.

Hoewel we hier regelmatig over spreken blijkt het realiseren hiervan toch niet zo eenvoudig. Het vraagt een gedragsverandering en die begint bij jezelf. We moeten zelf aan de slag, en niet wachten op de organisatie, maar dit is niet altijd makkelijk. De vraag die rijst: Zou ik door mijzelf geholpen willen worden? Doe ik altijd het goede, en in welke mate durf ik het anders te doen dan we doorgaans doen in organisaties? Hoe stel je medewerkers optimaal in staat om hun eigen talenten en kwaliteiten in te zetten voor de organisatie? En hoe voorkom je dat regels en procedures een mensgerichte aanpak in de weg staan?

Woon het Reuring!Café bij

Deze en andere vragen staan centraal in deze editie van Reuring!Café. Reuring!Café richt zich op het samenbrengen van ambtenaren, betrokken burgers, mensen uit het bedrijfsleven en maatschappelijke organisaties. Tijdens deze editie pakken we uit met een mooie entourage, een goede borrel en aansluitend een heerlijke Indische rijsttafel. De muziek wordt weer verzorgd door de huisband van het Ministerie van Algemene Zaken, de ‘Wizards of AZ’. Mark Frequin, buitengewoon adviseur Publiek Leiderschap bij de Algemene Bestuursdienst en voorzitter van de VOM, is ook tijdens deze editie onze debatleider. Host is Marjolijn Grijns, voormalig bestuurslid bij het A+O fonds Rijk.

De bankgasten van deze editie van Reuring!Café zijn:

  • Tof Thissen – directeur werkbedrijf UWV
  • Albert Jan Kruiter – mede-oprichter Instituut Publieke waarden
  • Judith Duveen – directeur Werk & Participatie bij Gemeente Amsterdam
  • Rhodia Maas – directeur-generaal Immigratie- en Naturalisatiedienst (IND)
  • Frédérique Six – wetenschapper

Meld je aan

Het is mogelijk om deze editie zowel fysiek als online (via een livestream) bij te wonen. U kunt in Eventbrite uw keuze aangeven. Indien je een online kaart kiest ontvang je op de dag van het evenement een link naar de livestream. De mogelijkheid om vragen te stellen tijdens het debat blijft voor de online gasten bestaan en wordt erg gewaardeerd.

Meld je nu aan!