Portretserie Onbeperkte Denkers over een inclusieve Rijksoverheid

Een inclusieve Rijksoverheid betekent kans op werk en ontwikkelingsperspectief voor iedereen. Een werkomgeving waarin iedereen gelijkwaardig meetelt en meedoet. Daar zet het project Onbeperkte Denkers zich voor in. Een Onbeperkte Denker denkt in talenten en mogelijkheden, ziet kansen en maakt het verschil. Om anderen te inspireren gaan Onbeperkte Leiders binnen de Rijksoverheid met elkaar in gesprek over hun inclusieve beleid. In een reeks videoportretten vertellen zij over diversiteit en inclusie als onmisbare onderdelen binnen hun leiderschap. Wat brengt meer diversiteit en inclusie ons? Waarom is verandering goed? En waar moeten we beginnen?

Onbeperkte Leiders bij de Rijksoverheid aan het woord

In de videoportretserie van Onbeperkte Denkers gaan leiders met een heldere visie op een inclusieve Rijksoverheid met elkaar in gesprek. Zij vertellen een verhaal dat aan het denken zet, raakt, ontroert en activeert om het verschil te gaan maken. Zo vertelt Joke Brandt, voormalig Secretaris-generaal van het ministerie van Buitenlandse Zaken (BZ), over haar beleid rondom diversiteit en inclusiviteit:

‘Als je geen ruimte biedt aan andere inzichten, verandert er ook nooit iets ten goede in je organisatie. En ja, verandering schuurt. Maar laat het maar schuren en ongemakkelijk voelen, met andere perspectieven verrijk je je organisatie.’

Bekijk de videoportretten

Meer over Onbeperkte Denkers

Het project Onbeperkte Denkers zet zich in voor gelijke kansen op de werkvloer. Ongeacht leeftijd, geslacht, geloof, herkomst of beperking. Dat vraagt om een inclusieve werkvloer waarin ieders talenten tot hun recht komen. Een werkomgeving waar men denkt in kansen en mogelijkheden, in plaats van in beperkingen. Het A+O fonds Rijk vindt een veilige en inclusieve werkomgeving belangrijk. Daarom is het project Onbeperkte Denkers mede mogelijk gemaakt door het A+O fonds Rijk. Zo dragen we ons steentje bij aan een inclusieve Rijksoverheid. En maken we samen van de Banenafspraak een succes.