Podcast: innoveren en denkpatronen doorbreken in teamverband

Hoe doe je dat nou eigenlijk: “out of the box” denken? In deze aflevering gaan we hierover in gesprek met medewerkers van de Belastingdienst. Zij wilden met hun ‘blauwe’ team de bestaande denkpatronen doorbreken, en creatiever met uitdagingen omgaan. Daarvoor schakelen zij hulp in van Ynnovate, een organisatie die werkt aan complexe maatschappelijke vraagstukken voor de publieke sector.

Podcasthost is Tjip de Jong. Te gast zijn Erjan Tinholt en Michel de Leur van de Belastingdienst, en Taniko Groenendijk van Ynnovate. Waar lopen teams tegenaan bij het creatief oplossen van problemen? En hoe kun je de geleerde lessen echt implementeren in je team? We hebben het over vernieuwen, innoveren en patronen doorbreken.

Luisteren op Spotify of Apple Podcasts

Of lees het transcript van de Podcast Verhogen creatief ynnovatief oplossend samenwerkingsvermogen.

Stimuleringsregeling Samen voor Ontwikkeling

Deze training voor het team van de Belastingdienst werd mogelijk gemaakt dankzij de stimuleringsregeling ‘Samen voor ontwikkeling’ van het A+O fonds Rijk. Via de regeling kun je, in overleg met je leidinggevende, 5000 euro aanvragen voor een vernieuwend initiatief dat jouw werk, team of organisatie ten goede komt. Organiseer bijvoorbeeld een kenniscafé, themadag of –week, een verbindende activiteit, campagne of workshop.

Zelf aan de slag met innovatie

Enthousiast geworden? Check dan de Stimuleringsregeling Samen voor Ontwikkeling en dien zelf een aanvraag in!