Pioniers uit Noord-Nederland gezocht voor proeftuin ‘Klaar voor de toekomst’

Sta jij open voor een vernieuwende manier van (samen)werken en leren? Wil jij met collega’s dingen uitproberen met hulp van aansprekende tools? Meld je dan aan voor de proeftuin ‘Klaar voor de toekomst’ van Samenwerking Rijk Noord (SRN).

Klaar voor de toekomst

Het is de uitdaging voor managers en medewerkers om in de nieuw ontstane werkomgeving (waarin we zowel vanuit huis, op locatie, elders, of op kantoor met elkaar samenwerken) op een toekomstbestendige wijze efficiënt, prettig en veilig met elkaar samen te werken.

Hybride werken

Deze hybride werkomgeving vraagt van de medewerker én van de leidinggevende aanvullende vaardigheden die meer aansluiten bij de veranderde werkomstandigheden. Voor de leidinggevende is dit het organiseren van verbinding, het geven van vertrouwen, ondersteuning en inspiratie maar ook het geven van goede feedback en verantwoordelijkheid (transformationeel leiderschap). Voor de medewerker is dit het omgaan met het gegeven vertrouwen en het ontwikkelen van competenties om werk en werktijd naar eigen inzicht te kunnen inrichten.

De proeftuin

Als antwoord op deze uitdaging heeft SRN samen met Workboost de proeftuin ‘Klaar voor de toekomst’ ontwikkeld, speciaal voor teams bij de Rijksoverheid in Noord-Nederland. SRN ontvangt voor dit unieke initiatief subsidie van het A+O Fonds Rijk.

Doel

Het doel van de proeftuin is om aantrekkelijk en vernieuwend het handelingsperspectief van medewerkers te vergroten. Hierbij kan je denken aan het werken aan een veilige werkomgeving, een toename van zelfvertrouwen en groei in persoonlijk leiderschap.

Ontwikkelen in de praktijk

De proeftuin is gebaseerd op een nieuwe visie op leren en ontwikkelen waarbij je in kleine stapjes gedurende een langere tijd wordt gestimuleerd om actief met je werk en loopbaan aan de slag te zijn. Met hulp van de nieuwste technologie worden vaak complexe (loopbaan) vraagstukken in behapbare brokjes gehakt.

Pioniers gezocht!

De theorie geeft aan dat deze methode moet werken, maar we toetsen dit natuurlijk graag in de praktijk. Voor het uitvoeren van de proeftuin zoeken we pionierende managers en medewerkers die in hun team met bewezen tooling iets nieuws willen uitproberen. Deelnemers worden begeleid middels aansprekende startgesprekken, masterclasses en een actie-leertraject (inclusief gebruik van de Workboost-app). Daarnaast kunnen alle teamleden in deze periode voor persoonlijke coaching en advies gebruikmaken van een hulploket.

Wil je je aanmelden? Of wil je meer informatie over de proeftuin? Neem dan contact op met Renée Schmidt (06 50 73 84 56 | Renee.Schmidt@minbzk.nl).