Overheidsmanager van het jaar: de finalisten zijn bekend!

Wie neemt dit jaar de felbegeerde award Overheidsmanager van het Jaar 2022 mee naar huis? Leidinggevenden met uitzonderlijke managementkwaliteiten maken kans op deze bijzondere prijs. De finalisten die strijden om de titel werden vorige maand bekend gemaakt.

Meer dan honderd overheidsmanagers, werkzaam binnen ministeries, provincies, gemeenten, waterschappen, agentschappen en zelfstandige bestuursorganen werden dit jaar voorgedragen. De jury, onder voorzitterschap van Jetta Klijnsma (commissaris van de Koning provincie Drenthe), heeft op 28 september de drie finalisten bekendgemaakt: Christien Bronda (Gemeentesecretaris, gemeente Groningen), Theodor Kockelkoren (Inspecteur-generaal, Staatstoezicht op de Mijnen) en Nanette van Schelven (Directeur-generaal Douane, ministerie van Financiën) strijden op 22 november in de Koninklijke Schouwburg in Den Haag om de titel. Volgens de jury gaven zij het beste invulling aan het thema van dit jaar.

Baanbrekend Besturen, het thema van 2022

De coronacrisis heeft ons laten zien dat samenwerken nog belangrijker is geworden. Je kunt niet meer stoppen bij de grenzen van afzonderlijke overheidsinstellingen. Belangrijke innovaties zijn hierdoor versneld doorgevoerd. De Overheidsmanager van het Jaar 2022 moet daarom iemand zijn die over grenzen heen kijkt om samen te werken met andere organisaties of besturen. Het thema dit jaar is daarom ook: Baanbrekend Besturen.

Mensgericht leiderschap

Eén van de criteria om Overheidsmanager van het Jaar te worden is mensgericht leiderschap. Hij of zij moet individuele aandacht geven aan de medewerkers. De overheidsmanager geef hen vertrouwen en stimuleert onderlinge samenwerking op de werkvloer. Persoonlijke kracht en diverse talenten staan hierin centraal.

A+O fonds Rijk

Het A+O fonds Rijk stimuleert rijksmedewerkers om te blijven leren en te vernieuwen zodat zij met plezier naar het werk gaan. Wij doen dit door activiteiten aan te bieden en kennis en ervaring te delen. Hierdoor komen hun talenten nóg meer naar boven drijven. Wil je als manager ook baanbrekend besturen? Bekijk dan eens ons aanbod.