Online kenniscentrum voor een inclusieve Rijksoverheid

Online kenniscentrum voor een inclusieve Rijksoverheid

Livegang van het kenniscentrum voor een inclusieve Rijksoverheid door de drie projectleiders

In 2024 moeten er in totaal 3.340 mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt een baan hebben gevonden bij de Rijksoverheid. Dat draagt bij aan een inclusieve werkomgeving en meer diversiteit op de werkvloer. Ben je betrokken bij het waarmaken van deze ambitie? In het onlangs gelanceerde Kenniscentrum inclusieve en sociale werkgelegenheid vind je informatie, handreikingen en praktische tips om passend werk te creëren en kwetsbare groepen aan het werk te helpen en houden.

Alle kennis gebundeld

In het online kenniscentrum www.inclusiefwerkt.nl is de expertise over inclusieve en sociale werkgelegenheid gebundeld voor verschillende doelgroepen: de werkzoekenden zelf, experts of professionals, en beleidsmakers of beslissers. Je vindt er antwoord op vragen als: Wat is passend werk? Hoe werf en detacheer je mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt? En hoe begeleid je hen in het werk? Het kenniscentrum is een initiatief van SBCM (het A&O-fonds sociale werkgelegenheid) en Cedris (de landelijke vereniging voor een inclusieve arbeidsmarkt).

Vaardigheden oefenen in de WERK-portal.nl

Om de kans op een duurzame plaatsing te vergroten, kunnen werknemers en werkzoekenden met een afstand tot de arbeidsmarkt e-learnings volgen op de WERK-portal.nl van SBCM en Cedris. Deze gaan over werk zoeken en solliciteren, veilig en prettig werken, taal, omgaan met de computer en social media. Werknemers kunnen hier zelf mee aan de slag, maar de e-learnings zijn ook in te zetten bij begeleiding door een professional.

Bijdrage A+O fonds Rijk aan diversiteit

De Rijksoverheid wil een veelzijdige werkgever zijn voor alle groepen in de samenleving. Alle ministeries en enkele individuele rijksonderdelen hebben ervoor getekend een diverse en inclusieve organisatie te zijn. Dat wil zeggen: een organisatie waarin alle (toekomstige) werknemers tot hun recht komen, ongeacht hun leeftijd, levensfase, werkervaring, inzetbaarheid, geslacht of herkomst.

Het A+O fonds Rijk ondersteunt deze ambitie. Bijvoorbeeld met het programma Cross Mentoring, waarbij talenten met een migratieachtergrond worden gekoppeld aan ervaren medewerkers van een ander ministerie. Ook voerde het A+O fonds Rijk een pilot anoniem solliciteren uit. Daarnaast draagt het fonds bij aan trainingen voor leidinggevenden en begeleiders van mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt,

Subsidie voor projecten die bijdragen aan diversiteit

Het is nog steeds mogelijk subsidie aan te vragen bij het A+O Fonds Rijk voor projecten die bijdragen aan meer diversiteit. Heb jij een goed idee hiervoor? Dien dan een projectplan bij ons in via info@aofondsrijk.nl. Als de aanvraag is goedgekeurd, krijg je tot 75 procent van de projectkosten vergoed.

Meer informatie

Meer weten over de activiteiten van het A+O fonds Rijk op het gebied van diversiteit? Kijk op de pagina Kansen voor elk talent.