Nieuw onderdeel zelfscan 21st century skills: AI

Hoe is het met jouw bewustzijn en kennis over kunstmatige intelligentie, oftewel artificial intelligence (AI)? Gebruik je misschien al AI-tools en herken je de mogelijkheden van kunstmatige intelligentie? Ben je bijvoorbeeld in staat het verschil te zien tussen situaties waarin AI wordt toegepast, en waarin ‘gewone’ technologie wordt gebruikt? En ben je je bewust van belangrijke thema’s die komen kijken bij de opkomst van AI in de samenleving?

Thema’s

Kunstmatige intelligentie roept emoties op: sommige mensen zijn direct enthousiast, anderen voelen weerstand. Er kleven zoals bij elke digitale ontwikkeling risico’s en uitdagingen aan, én kansen en mogelijkheden. Daarom introduceren we een nieuw, zesde onderdeel in de zelfscan 21st century skills van het A+O fonds Rijk over AI. Dit onderdeel gaat in op de volgende thema’s:

  • Gebruik van AI
  • Herkenning
  • Bewustzijn
  • Risico’s en uitdagingen
  • Kansen en mogelijkheden

Technische update

Met de komst van dit nieuwe testonderdeel heeft de online omgeving van de zelfscan ook een technische update gekregen. Je kunt hierdoor de andere vijf testonderdelen opnieuw (of voor het eerst) doorlopen, namelijk: werkcompetenties & denkstijlen, mediawijsheid, ICT-basisvaardigheden, informatievaardigheden en hybride werken.

Gratis coachgesprek

Vergeet niet om de resultaten van je zelfscan te bespreken in een online gesprek met een van onze ontwikkelcoaches. We bieden dit gesprek gratis aan, maar de plaatsen zijn beperkt. Meld je aan voor een coachgesprek via de zelfscan.

Doe de test!

Test nu je kennis en moderne vaardigheden op het gebied van AI! Meld je aan en ga direct aan de slag.

Test je AI-kennis