Meer dan 500 eerste gebruikers voor zelftest 21st century skills

Meer dan 500 eerste gebruikers voor zelftest 21st century skills

Meer dan 500 rijksmedewerkers maakten als eerste gebruiker de zelftest 21st century skills van A+O fonds Rijk. Met hun feedback wordt de zelftest doorontwikkeld naar een representatieve test voor alle rijksmedewerkers. Hiermee kun je als medewerker ontdekken hoe het staat met je moderne vaardigheden, want die zijn onmisbaar om je werk goed te blijven doen.

Veel respons

Het A+O fonds Rijk deed half september een oproep aan rijksmedewerkers om als eerste gebruikers de vragenlijsten te testen. Er was input nodig van 150 medewerkers om de zelftest betrouwbaar te kunnen maken. Dat is gelukt: de oproep leverde meer dan 500 aanmeldingen op. De feedback van deze testgebruikers wordt nu verwerkt voor de ontwikkeling van een prototype. Het prototype komt in december beschikbaar voor alle rijksmedewerkers.

Technologische ontwikkelingen

Met de zelftest 21st century skills van A+O fonds Rijk kunnen rijksmedewerkers straks ontdekken welke moderne vaardigheden zij al hebben en welke ze nog kunnen ontwikkelen. Moderne vaardigheden zijn bijvoorbeeld: kennis van technologische mogelijkheden, nieuwsgierigheid, samenwerken en informatie vinden, verzamelen en beoordelen. Werk verandert ingrijpend door technologische ontwikkelingen. Daarom heb je als medewerker deze vaardigheden nodig om je werk goed te blijven doen. Met de uitkomsten van de zelftest kunnen medewerkers tijdig nieuwe vaardigheden ontwikkelen.

Meer weten over het project? Kijk op de projectpagina 21st century skills.