Maximaal aantal ontwikkeladviezen bereikt? Niet voor rijksmedewerkers!

Vanaf augustus bood de Rijksoverheid mensen de kans om een ontwikkeladviestraject aan te vragen bij een loopbaanadviseur via NL Leert Door. Veel sneller dan verwacht werd het maximum aantal inschrijvingen bereikt. Daardoor kan er geen kosteloos ontwikkeladvies meer worden aangevraagd bij een loopbaanadviseur via NL Leert Door. Maar voor rijksmedewerkers bestaat nog wél de mogelijkheid om subsidie voor loopbaanadvies vragen.

Dit kan via de regeling Loopbaanadvies van het A+O fonds Rijk. Daarmee kan jij als rijksambtenaar maximaal € 1.500 exclusief btw (€ 1815 inclusief btw) aan subsidie ontvangen voor een vertrouwelijk loopbaanadvies bij een professionele loopbaandeskundige. Grijp je kans en vraag een loopbaanadvies aan.

Ben je niet geïnteresseerd in loopbaanadvies, maar vind je het wel tijd om iets nieuws te leren? Maak dan gebruik van de scholingsregeling ‘Blik vooruit’. De scholingsregeling biedt je subsidie van maximaal €1.000,- voor de kosten van een cursus of opleiding. Je bepaalt zelf welke cursus of opleiding je gaat doen, zolang deze maar is gericht op het ontwikkelen van je loopbaan binnen of buiten de rijksoverheid. Lees meer over de scholingsregeling Blik Vooruit.

Ben je nog niet toe aan een nieuwe opleiding of een loopbaanadvies, maar wil je wel graag weten hoe het ervoor staat met jouw moderne vaardigheden? Ga dan aan de slag met de zelfscan 21st century skills. Als je alle onderdelen hebt afgerond, ontvang je een persoonlijk rapport dat je een beeld geeft van jouw 21st century skills: waar je sterk in bent en waar je je nog in kunt ontwikkelen. Misschien vormt dit zelfs wel inspiratie om alsnog een beroep te doen op de scholingsregeling Blik Vooruit.