Loopbaanadvies vanaf 2021: kies een loopbaandeskundige met het RL-keurmerk

Loopbaanadvies vanaf 2021: kies een loopbaandeskundige met het RL-keurmerk

Iedere rijksmedewerker kan via het A+O fonds Rijk subsidie aanvragen voor een loopbaanadvies bij een gecertificeerde loopbaandeskundige. Per 1 januari 2021 komt er een nieuw keurmerk voor professionele loopbaanbegeleiders en hierdoor veranderen de voorwaarden voor de subsidieregeling. Vanaf 1 januari 2021 is het alleen nog mogelijk subsidie te krijgen voor een loopbaandeskundige die is gecertificeerd voor het nieuwe keurmerk RL.

Het nieuwe keurmerk Register Loopbaanprofessional (RL) komt in de plaats van de twee keurmerken die er nu zijn: Noloc en CMI. Volgens de regeling Loopbaanadvies van het A+O fonds Rijk krijg je als rijksmedewerker nu alleen subsidie voor een advies van een CMI-gecertificeerde loopbaandeskundige. Dit blijft zo tot 31 december 2020. Maar als een rijksmedewerker na 1 januari subsidie aanvraagt voor een loopbaanadvies, geldt de voorwaarde dat de loopbaanadviseur gecertificeerd moet zijn voor het nieuwe keurmerk RL.

Informeer medewerkers over het nieuwe register

Ben je een leidinggevende, hrm’er of loopbaanprofessional bij het Rijk en wil je een medewerker attenderen op de regeling Loopbaanadvies? Geef dan vanaf 1 januari 2021 aan dat medewerkers een loopbaandeskundige kunnen kiezen uit nieuwe register, dat is te vinden via de website van Noloc. Voor medewerkers die de subsidie voor 1 januari hebben aangevraagd, verandert er niets. De loopbaandeskundige die zij hebben gekozen, krijgt zelf bericht over het nieuwe keurmerk.

Wil je in 2021 gebruikmaken van de regeling Loopbaanadvies?

Ben je een rijksmedewerker en wil je aan de slag met je loopbaan? Dan is het een goed idee om gebruik te maken van de regeling Loopbaandvies. Je komt in aanmerking voor de subsidie als je rijksmedewerker bent en de afgelopen drie jaar onafgebroken in dienst van het Rijk bent geweest. De subsidie kun je aanvragen via je leidinggevende of via het A+O fonds Rijk. Doe je dat in 2021, dan kies je een loopbaandeskundige uit het nieuwe RL-register.

Ga voor meer informatie naar de pagina regeling Loopbaanadvies of meld je meteen aan voor de regeling.