Gun jezelf een loopbaanadvies!

Gun jezelf een loopbaanadvies!

De Week van de Loopbaan, dit jaar van maandag 14 tot en met vrijdag 19 september, is een uitgelezen moment om stil te staan bij je loopbaanperspectieven. Ook in coronatijd is het belangrijk om te werken aan je loopbaan – of misschien wel juist in deze tijd die zo veel veranderingen in de arbeidsmarkt met zich meebrengt. De Regelingen loopbaanadvies en Blik Vooruit, mogelijk gemaakt door het A+O fonds Rijk, bieden je een start.

Vertrouwelijk advies

De Regeling loopbaanadvies geeft je als rijksmedewerker de gelegenheid om met je loopbaan aan de slag te gaan. Als je drie jaar of langer bij het Rijk werkt, heb je het recht om loopbaanadvies te vragen aan een professionele loopbaandeskundige. Dat mag één keer in de vijf jaar. Je krijgt daarvoor een subsidie van maximaal € 1.500 exclusief btw (€ 1.815 inclusief btw). Je bepaalt zelf aan welke loopbaanprofessional je advies vraagt.
Met dat loopbaanadvies kom je erachter of er bij de rijksoverheid of daarbuiten een plek is die misschien (nog) beter past bij jouw kwaliteiten en mogelijkheden. Het loopbaanadvies is vertrouwelijk: je bepaalt zelf wat je ermee doet. Je mag het bespreken met je leidinggevende, maar het hoeft niet.

Scholingsregeling Blik vooruit

Werk jij drie jaar of langer in dezelfde functie bij hetzelfde rijksonderdeel en vind je het tijd om iets nieuws te leren? Maak dan nu gebruik van de scholingsregeling Blik vooruit waarbij je met een subsidie van maximaal €1.000 zelf een cursus of opleiding kiest voor een vervolgstap in jouw carrière. Dat kan een training of cursus zijn die aansluit bij je huidige functie, of voor een andere rol binnen de Rijksoverheid. Maar ook cursussen voor een loopbaanstap naar een andere functie of sector zijn mogelijk.

Werken aan jouw toekomst

Je kunt ook al direct aan de slag met je loopbaan door gratis trainingen te volgen via Werken aan jouw toekomst. A+O fonds Rijk biedt speciaal voor ambtenaren van de Rijksoverheid gratis trainingen aan die jou helpen bij je ontwikkeling, werk en loopbaan. Korte trainingen en praktijkgericht. Werken aan jouw toekomst biedt zowel online trainingen als trainingen op locatie, maar vanwege het coronavirus worden de trainingen op dit moment alleen online aangeboden. Meld je aan en werk samen met medecursisten en onze professionals aan jouw toekomst.

LOGOG Week Van De Loopbaan