Financieel Vitaal: in gesprek over geld

Als werknemer met geldstress neem je je zorgen altijd met je mee, ook naar kantoor. En het is niet fijn werken als je in je achterhoofd eigenlijk bezig bent met je hoge maandlasten. Een afname in productiviteit, hoger ziekteverzuim en met sombere klachten thuiszitten kunnen het gevolg zijn. Om als werkgever scherp te blijven op het welzijn van je medewerkers, is preventie rond het thema financiële vitaliteit belangrijk. Om de financiële weerbaarheid van rijksmedewerkers te vergroten biedt het A+O fonds Rijk Financieel vitaal (FinVit) aan: een kosteloos programma voor zowel werkgever als werknemer om de financiële vitaliteit van rijksmedewerkers te verbeteren.

Aanbod: FinVit voor werknemers en werkgevers

Voor medewerkers heeft FinVit als doel om financiële basisvaardigheden bij te brengen en handvatten te geven om het goede gesprek te voeren over geld en rondkomen (met bijvoorbeeld je manager of HR). Voor werkgevers draagt FinVit bij aan het creëren van preventief financieel vitaal beleid, dat voorkomt dat er hoge kosten worden gemaakt voor Rijksonderdelen. Dit doen we met de volgende programma’s:

  1. Training: In gesprek over geld – Voor leidinggevenden, HR-medewerkers en medewerkers salarisadministratie. Doel: het leren signaleren en bespreekbaar maken van geldzorgen. Het programma biedt handvatten voor een goed gesprek over geld.
  2. Training: Inflatie & Nu – Heb je weinig grip op je financiën? Dan is deze training voor jou. Doel: weer grip krijgen op inkomsten en uitgaven en intrinsiek gemotiveerd raken er blijvend mee aan de slag te gaan.
  3. Individueel financieel advies – Kun jij wel wat hulp gebruiken van een budgetcoach? Deze helpt je je financiën in orde te maken.

Lees meer over FinVit