€ 1.000 of € 1.500 subsidie met Blik vooruit of Loopbaanadvies

Als rijksmedewerker kun je eens per vijf jaar gebruikmaken van de scholingsregeling ‘Blik vooruit’ en een vertrouwelijke loopbaanscan via ‘Loopbaanadvies’. Met deze subsidieregelingen werk je aan je professionele ontwikkeling in de vorm van een cursus, opleiding of loopbaanadvies. De subsidies kun je vanaf 2023 eens per vijf jaar aanvragen. Lees hieronder meer over de regelingen.

Subsidie Loopbaanadvies

Als rijksmedewerker heb je het recht om eenmaal per vijf jaar een vertrouwelijke loopbaanscan te doen. Via het A+O fonds Rijk kun je hiervoor een subsidie aanvragen van maximaal € 1.500 (exclusief BTW). Welk werk past bij jouw kwaliteiten? Het loopbaanadvies helpt je om een passende plek te vinden op de arbeidsmarkt. Het traject bestaat uit een aantal stappen. Uiteindelijk bepaal je zelf wat je met het advies doet.

Ga jij aankomend jaar aan de slag met je loopbaan? De regeling is verlengd tot en met 31 december 2023. Je komt in aanmerking voor de subsidie als je valt onder de sector Rijk en de afgelopen drie jaar onafgebroken in dienst van het Rijk bent geweest. Let op: het is alleen mogelijk subsidie te krijgen voor een loopbaandeskundige met het keurmerk Register Loopbaan .

Subsidie Blik vooruit

Ben je toe aan iets nieuws? Met de scholingsregeling ‘Blik vooruit’ van het A+O fonds Rijk kun je onafhankelijk, zonder tussenkomst van je leidinggevende, subsidie aanvragen voor de kosten van een cursus of opleiding. Er geldt een maximum van €1.000 subsidie. Je bepaalt zelf welke cursus of opleiding je wilt volgen, zolang deze maar is gericht op het ontwikkelen van je loopbaan binnen of buiten de rijksoverheid.

Heb jij altijd al gedroomd van een carrière als buitengewoon opsporingsambtenaar? Of overweeg je alsnog een Master te gaan volgen? De subsidie ‘Blik vooruit’ kan vanaf 1 januari 2023 eens per vijf jaar worden gebruikt. Je komt in aanmerking voor de regeling als je als rijksmedewerker drie jaar of langer in dezelfde functie bij hetzelfde rijksonderdeel werkt. Ook kun je de subsidie gebruiken voor het behalen van een ErVaringsCertificaat (EVC-traject). Mogelijkheden genoeg!

Bijna 1.500 rijksmedewerkers maakten al gebruik van de scholingsregeling. Wil jij ook investeren in je toekomst? Vraag dan nu subsidie aan.