De kansen van data en datagedreven werken bij Rijkswaterstaat

Het onderdeel Inwinning- en Gegevensanalyse (IGA) is hét kenniscentrum binnen Rijkswaterstaat als het gaat om het inwinnen en verwerken van data en informatie. Een onderdeel dat volop in ontwikkeling is en een cruciale rol speelt in de ontwikkeling van Rijkswaterstaat naar een datagedreven organisatie. In samenwerking met het A+O fonds Rijk maakte IGA een film waarin zij tonen welke ontwikkelingen spelen bij Rijkswaterstaat op datagebied. Bekijk hier de film ‘De kansen van datagedreven werken bij Rijkswaterstaat’.

 

Dagelijkse inwinning van data

Als er één organisatie is waar veel data in omgaat, dan is het Rijkswaterstaat wel. Rijkswaterstaat en partijen die voor Rijkswaterstaat werken zijn dagelijks bezig met de inwinning van data over allerlei onderwerpen: infrastructuur, waterhuishouding, bodem, hoogte, diepte, energie en ecologie. Deze data biedt ongekende mogelijkheden om de veiligheid, doorstroming en leefbaarheid in Nederland te behouden en te verbeteren. Wil je meer weten over het gebruik van data bij Rijkswaterstaat? Kijk dan eens op rijkswaterstaatdata.nl.

Werken bij Rijkswaterstaat

Met de ontwikkeling naar een datagestuurde organisatie groeit ook de vraag naar goede dataspecialisten. Zie jij ook de kansen van data en datagedreven werken? Kijk dan op werkenbij.rijkswaterstaat.nl voor interessante stages, traineeships en vacatures!