Blijf in balans in de Week van het werkplezier

Blijf in balans in de Week van het werkplezier

Met plezier aan het werk zijn en blijven, wie wil dat nou niet? Maar door allerlei omstandigheden, bijvoorbeeld door de coronacrisis waarin je als rijksambtenaar voornamelijk thuis werkt, lukt dat soms minder. Daarom is het zo belangrijk om juist nu aandacht te besteden aan werkplezier. Dat kan in de Week van het werkplezier, van 16 tot en met 20 november 2020. Doe mee aan een of meer van de vele activiteiten en laad jezelf op!

Vitaliteit

Net als vorig jaar doet de Rijksoverheid mee aan de landelijke Week van de Werkstress en organiseert onder de noemer Week van het werkplezier allerlei activiteiten. Dit jaar is het thema Blijf in balans. In het programma komen vier aspecten aan bod: mentale vitaliteit, fysieke vitaliteit, sociaal-emotionele vitaliteit en zingeving. Een workshop over covid-19 en thuiswerken, een webinar ‘Toewijding, veerkracht en (zelf)leiderschap’, een actieve sessie ‘Yoga, energise-me’, telefonische wandelcoaching – zomaar een greep uit de vele activiteiten. De activiteiten vinden online plaats.

Achter je werkplek vandaan

In balans zijn gaat ook over goed voor jezelf zorgen, over menselijk contact en persoonlijke aandacht. Door corona zie je je collega’s voornamelijk online. In het programma zijn daarom verschillende momenten gepland die je naar eigen behoefte kunt invullen met echte ontmoetingen. Gun jezelf deze week wat meer balans en gebruik deze momenten om even achter je werkplek vandaan te komen. Spreek eens af met een collega die in de buurt woont en maak een wandeling of doe iets sportiefs samen. Of bel elkaar en praat eens over andere dingen dan werk. In het programmaboekje vind je allerlei tips en suggesties die creativiteit, inspiratie en werkplezier opleveren.

De Week van het werkplezier is georganiseerd door de Satellietgroep Vitaliteit Rijk, die bestaat uit vertegenwoordigers van Shared Service Organisaties Rijksoverheid, Organisatie & Personeel van Belastingdienst, Rijkswaterstaat, Dienst Justitiële Inrichtingen, Defensie en Uitvoeringsorganisatie Bedrijfsvoering Rijk.

Programma

Bekijk het hele programma van de Week van het werkplezier. Meld je snel aan voor één of meer van de activiteiten, want vol is vol.

Activiteiten A+O fonds Rijk

Ook bij het A+O fonds Rijk vind je diverse activiteiten waardoor je in balans kunt blijven in je werk.