Beluister onze nieuwe podcast over sociale veiligheid

Het A+O fonds Rijk subsidieert allerlei projecten die bijdragen aan een veilige en inclusieve werkomgeving. Beluister onze nieuwe podcast over een van die projecten: de pilot Training workshopbegeleider sociale veiligheid. De rijksbreed werkende directie Ambtenaar en Organisatie vanuit het ministerie van BZK startte een training voor iedereen binnen het Rijk die workshops wil begeleiden over sociale veiligheid. In de podcast gaan betrokkenen in gesprek over deze pilot en over het thema sociale veiligheid op de werkvloer.

Het goede gesprek tussen leidinggevende en medewerkers is cruciaal voor de sociale veiligheid op de werkvloer. De rijksbreed werkende directie Ambtenaar en Organisatie wilde hieraan bijdragen door rijksmedewerkers op te leiden om workshops sociale veiligheid te kunnen geven. Over dit initiatief gaat onze nieuwe podcast.

Gastsprekers

Podcastmaker Tjip de Jong gaat in de aflevering in gesprek met Beatrice Keunen, Femmeke van Welsenes en Richard van Slingerland.

  • Beatrice is beleidsmedewerker bij de directie Ambtenaar en Organisatie, afdeling Ambtelijk Vakmanschap en Rechtspositie bij team Integriteit.
  • Femmeke van Welseness is rijksconsultant. Femmeke heeft samen met collega Els Vergouwen de eerste pilot leergang voor gespreksbegeleiders Sociale Veiligheid opgestart.
  • Richard van Slingerland is teamleider van het Taxatiebureau bij het Rijksvastgoedbedrijf. Richard heeft de training tot workshopleider gevolgd en een flink aantal keer de workshop sociale veiligheid gegeven aan leidinggevenden en medewerkers.

Inhoud podcast

In de podcast vertellen Beatrice, Femmeke en Richard hoe het idee voor deze pilot ontstond, hoe de training is opgezet, en wat hun ervaringen zijn met de training en met de workshops sociale veiligheid. Ook gaan ze verder in op het thema sociale veiligheid. Hoe creëer je meer bewustwording voor een veilige werkomgeving en waarom is het gesprek over sociale veiligheid zo belangrijk?

Of lees het transcript van de podcast Pilot training workshopbegeleider sociale veiligheid .

Meer weten over het besproken project?

Lees meer over de pilot Training workshopbegeleider sociale veiligheid.