Archiefmedewerkers en managementassistenten: welke nieuwe vaardigheden hebben jullie nodig?

Technische vernieuwing en sociale veranderingen hebben invloed op je werk. Dat geldt voor iedereen, of je nu archiefmedewerker of managementassistent bent. Daarom organiseren we vanuit het A+O fonds Rijk bijeenkomsten voor specifieke functies om daar nieuwe inzichten op te doen. Wat wordt er voor jou belangrijk in de toekomst? Welke vaardigheden heb je nodig om je werk goed te kunnen blijven doen? En waar heb je behoefte aan? Om je verder te helpen gaan we hierover graag met jou in gesprek.

Tijdens de eerstvolgende bijeenkomsten staan archiefmedewerkers en managementassistenten centraal.

  • Data: 18 september (archiefmedewerkers) en 9 oktober 2023 (managementassistenten)
  • Tijdstip: 13.00 – 16.15 uur
  • Locatie: Lange Voorhout 13, Den Haag

Het wordt een kleinschalige, interactieve bijeenkomst. Deelname aan de bijeenkomst is gratis.

Vakmanschap van morgen: Archiefmedewerkers – VOL

Door te investeren in technologische vaardigheden, kennis van digitaal archiveren, privacybescherming en professionele ontwikkeling ben jij als archiefmedewerker beter voorbereid om te voldoen aan de uitdagingen die voortkomen uit de veranderende eisen van het vakgebied. Tijdens deze sessie kijken we naar verschillende uitdagingen in je werk als archiefmedewerker. De digitalisering van archieven en het gebruik van elektronische archiveringssystemen vereisen bijvoorbeeld dat je technologisch onderlegd bent. Hoe ga je om met digitale preservation tools?

Ook bezoekers van een archief verwachten steeds meer dat alles digitaal toegankelijk is. Als archiefmedewerker moet je daarom anticiperen op deze verwachtingen en ervoor zorgen dat je relevante digitale archiveringssystemen implementeert en onderhoudt. En dan zijn er nog de risico’s van digitalisering: hoe identificeer je en bescherm je persoonlijke gegevens en andere vertrouwelijke data? Samen met collega archiefmedewerkers vanuit het Rijk zet je deze uitdagingen, maar ook de kansen, op een rij tijdens de sessie Vakmanschap van morgen op 18 september.

Vakmanschap van morgen: Managementassistenten – VOL

Het werkveld van jou als managementassistent evolueert voortdurend. Het vereist dat je je aanpast aan nieuwe technologieën, veranderende verwachtingen en bredere verantwoordelijkheden. Dat is nogal wat! Ook het ontwikkelen van technische vaardigheden, interpersoonlijke vaardigheden en het streven naar voortdurende professionele groei zijn handig om goed je werk te kunnen doen als managementassistent. In deze sessie kijken we naar de uitdagingen en kansen die jij en je collega’s vanuit het Rijk voorzien voor de nabije toekomst.

Zo is werken op afstand steeds gebruikelijker geworden. Als managementassistent ondersteun je je leidinggevende en teams op afstand, beheer je virtuele vergaderingen en maak je gebruik van cloudgebaseerde opslag en platforms. Ook zijn je verantwoordelijkheden wellicht verbreed. Zo ben je naast het doen van administratieve taken ook betrokken bij projectmanagement, het opstellen van rapporten en het beheren van social media-accounts. Daarnaast speelt data nu een rol, en zul je dat soms moeten beheren en analyseren. Kortom: de uitdagingen zijn er. Spreek erover met collega managementassistenten tijdens de sessie Vakmanschap van morgen op 9 oktober.

Aanmelden

Er vinden twee sessies plaats. Meld je hieronder aan voor jouw sessie.