Nieuwe datum A&O fondsen Festival 2022 bekend

Het A&O fondsen Festival 2022 heeft een nieuwe datum. Van 7 tot en met 10 november organiseren de A&O fondsen het A&O fondsen Festival. Dit is hét online evenement voor gemeenten, waterschappen, provincies en het Rijk over samen werken aan de toekomst.

Fondsenfestival

Aleid Ringelberg: ‘Jij bent de sleutel’

Begin juli had ik het genoegen om deel te nemen aan de Summerschool van A+O fonds Rijk in het Museon in Den Haag. Als bestuurslid en gast wilde ik vooral eens de sfeer proeven en zien en voelen wat daar gebeurt. Het was zeer de moeite waard. In de workshop ‘Krachtkaart’ genoot ik van de korte ‘pitches’ van deelnemers waarin ze beschreven wat ze als belangrijke moment in hun leven zien voor hun betrokkenheid en ‘bezieling’. De tijd was natuurlijk veel te kort, maar de openheid waarmee ervaringen werden uitgewisseld, was heel kostbaar.

Aleid Ringelberg

Samenwerken op afstand bij de Belastingdienst

Toen Dennis de Wit, adviseur proces- en kwaliteitsbeheersing bij de Belastingdienst, een oproep van A+O fonds Rijk zag om een idee voor een vernieuwend project in te dienen, was hij meteen enthousiast. Al snel werd duidelijk dat het grootste knelpunt bij de Belastingdienst hybride werken was. Om uit te zoeken hoe thuiswerk optimaal gecombineerd kon worden met kantoorwerk, vroeg hij de stimuleringspremie Samen voor ontwikkeling aan.

samenwerken

Loyale tegenspraak bieden? Zo doe je dat!

Het projectteam Loyale Tegenspraak 2.0 van A+O fonds Rijk biedt organisaties die afspraken willen maken over een effectievere manier om misstanden in hun werk te benoemen, ondersteuning in de vorm van twee interventies.

Logo Loyale tegenspraak met daaronder rij potloden, met één rood potloden die er bovenuit steekt.

Positieve reacties masterclasses Te veel prikkels op kantoor

Onlangs organiseerde het A+O fonds Rijk de masterclasses Te veel prikkels op kantoor. De masterclasses die sinds juni 2022 werden aangeboden, zijn tot nu toe allemaal positief beoordeeld en waren snel volgeboekt.

Masterclasses

Podcast over talentgericht werken in teamverband

Dat het goed is om je persoonlijke drijfveren en passie te verbinden met je werk, is duidelijk. Maar dat het ook waardevol is om talentgericht te werken in teamverband, is een nieuw inzicht. In een podcast van het A+O fonds Rijk delen Margaux Smits, organisatieadviseur van het ministerie van SZW, en haar collega Joseline Haverman van het ministerie van JenV hun ervaringen.

AOR Logo Podcas

Nieuwe leerlijn Werken aan jouw toekomst: ‘Werkgeluk’

Jouw werkgeluk heeft een grote invloed op hoe jij je voelt in je dagelijks leven. Daarom is het belangrijk om er tijd én aandacht aan te geven. Een goed moment daarvoor is bijvoorbeeld tijdens de Week van het Werkgeluk. En die begint heel toevallig... vandaag!

Lezende man met appel

Boekpresentatie ‘Het recht op ambtelijk vakmanschap’

Graag nodigen wij je uit voor de boekpresentatie ‘Het recht op ambtelijk vakmanschap’ op donderdag 6 oktober 2022 van 13.00 tot 16.00 uur in het Nationaal Archief, Den Haag.

Bekijk nu de A&O fondsen Festival talkshow ‘Samen werken aan de toekomst’

In deze korte talkshow van het A&O fondsen Festival geven de verschillende fondsen aan wat het voor jouw toekomst betekent om samen te werken met verschillende overheden. Ze gaan in gesprek over trends die nu spelen binnen de overheid, wat samen werken aan integrale, complexe opgaven oplevert én waarom je het A&O fondsen Festival op 8 september echt niet mag missen.