Scholingsregeling Blik vooruit

Werk jij drie jaar of langer in dezelfde functie bij hetzelfde rijksonderdeel en vind je het tijd om iets nieuws te leren? Maak dan nu gebruik van de scholingsregeling Blik vooruit waarbij je met een subsidie van maximaal €1.000 zelf een cursus of opleiding kiest voor een vervolgstap in jouw carrière. Ook kan de subsidie worden gebruikt voor het behalen van een ErVaringsCertificaat (EVC-traject).

Scholingsregeling Blik vooruit: 1000 euro voor je loopbaan!

Wil je aan de slag met je loopbaan? Grijp dan nu je kans en vraag de scholingsvergoeding van het A+O fonds Rijk aan. Scholing helpt je je werk van vandaag en van morgen goed te kunnen doen. Dat kan een training of cursus zijn die aansluit bij je huidige functie, of voor een andere rol binnen de Rijksoverheid. Maar ook cursussen voor een loopbaanstap naar een andere functie of sector zijn mogelijk.

Wat is het?

Een vergoeding van maximaal 1000 euro voor de kosten van de cursus, opleiding of het ervaringscertificaat, inclusief inschrijf- en examengeld, verplicht gesteld studiemateriaal en btw. Ruim 1.400 rijksmedewerkers hebben inmiddels gebruik gemaakt van deze subsidieregeling. Je bent vrij te kiezen uit een cursus of opleiding, zolang deze maar is gericht op het ontwikkelen van je loopbaan binnen of buiten de rijksoverheid. Misschien heb jij altijd al gedroomd van een carrière als fotograaf of als buitengewoon opsporingsambtenaar, of overweeg je alsnog om tolk te worden, de gezondheidszorg in te gaan of rechten te gaan studeren. Het gaat erom dat jij op een plek komt waar je je talenten optimaal tot bloei kunt laten komen.

Voor wie?

Ben je rijksambtenaar en de afgelopen drie jaar onafgebroken in dienst van het Rijk geweest? En heb je nog niet eerder gebruikgemaakt van de regeling Blik Vooruit? Dan is de kans groot dat je mee kunt doen.

Vraag via onderstaande link een account aan. Dan weet je binnen een paar minuten of je aan de voorwaarden voldoet. Als dat zo is, krijg je een e-mail met uitleg over de verdere aanvraag.

Aanmelden

Je kunt je voor deze regeling aanmelden via het digitaal dossier van Blik Vooruit. De regeling loopt af op 30 juni 2020. Het beschikbare budget is beperkt, dus schrijf je snel in! De sluitingsdatum wordt vervroegd wanneer het beschikbare budget is uitgeput. Houd onze website in de gaten voor de actuele sluitingsdatum.
Aanmelden >

Meer informatie

Heb je vragen over Blik vooruit, dan kun je ons bereiken via: blikvooruit@caop.nl of 06 29 521 339.

Meer informatie lees je in de voorwaarden (, 164,2 KB). Deze voorwaarden zijn bedoeld voor aanvragen vanaf 1 augustus 2019. De voorwaarden van de voorgaande periodes zijn op te vragen bij het secretariaat van het A+O fonds Rijk.