Veeleisende baan? Zorgen dat het past!

Veeleisende opdrachtgevers, hetzelfde werk met minder mensen en strakkere deadlines. De kwaliteit van je werk komt onder druk te staan en er wordt veel van je verwacht. Hoe sta je als rijksmedewerker zelf tegenover dit onderwerp? Kun je inspiratie of hulp gebruiken om knelpunten op te lossen?

Wat is het?

Hoe zie jij je rol bij een krimpende overheid? Welke knelpunten ervaar je en hoe zou je die willen aanpakken? Dat zijn de centrale vragen van het project ‘Zorgen dat het past’.
Tijdens de gelijknamige werkconferentie, op 31 oktober 2013, kwamen die vragen aan de orde. Vijf ideeteams hebben concrete oplossingen uitgewerkt voor hun belangrijkste knelpunt:

  • niet wéér zelf het wiel uitvinden;
  • te ‘lief’ zijn voor elkaar: geen feedback vragen of geven;
  • operatie geslaagd, patiënt overleden;
  • oeverloos gezwam tijdens vergaderingen;
  • hinderlijk bureaucratische ICT-systemen.

In de Zorgen dat het Past toolbox kun je hun producten bekijken. Om inspiratie op te doen of om ze zelf te gebruiken in je eigen organisatie!

Meer informatie

Lees meer over de werkconferentie Zorgen dat het past en het vervolgtraject.
Wil je meer informatie over dit project? Neem dan contact op met Maurits Hoenders.
E: mhoenders(at)cmhf.nl.

Dit project is afgerond.

Het A+O fonds Rijk financiert dit project. In het A+O fonds Rijk werken de vakorganisaties FNV Overheid, AC Rijksvakbonden, CNV Overheid en het CMHF met de werkgever Rijk samen aan een betere arbeidsmarkt bij de Rijksoverheid.