De tentoonstelling over verandering en digitalisering van ons werk

De tentoonstelling over verandering en digitalisering van ons werk

Werk ontwikkelt zich razendsnel en dat is niet nieuw. Sinds mensenheugenis veroorzaken nieuwe (technologische) ontwikkelingen sociale veranderingen en beïnvloeden zij de maatschappelijke structuren en de inhoud van werk.

De (fysieke én digitale) tentoonstelling Verschijn- & Verdwijnbanen maakt medewerkers en management op een laagdrempelige manier nog meer bewust van deze verandering.

Logo verschijnverdwijnbanen blauw

Verdwijn- en verschijnbanen: de verandering van werk in beeld

Werk verandert of verdwijnt door digitalisering, automatisering en robotisering. Ook in de publieke sector. Hoe beïnvloeden technologische vernieuwing, sociale veranderingen en nieuwe opvattingen ons dagelijks werk? De tentoonstelling ‘Verdwijn- en verschijnbanen’ brengt de verandering in beeld van vijftien beroepen. Toen, nu en straks. De fysieke en digitale tentoonstelling maakt medewerkers en leidinggevenden op een laagdrempelige manier bewust dat werk verandert. Tegelijkertijd laat het zien dat verandering niet nieuw is en dat je je daarop kunt voorbereiden door proactief interventies te starten. De tentoonstelling is een initiatief van Patrick van Beukering en is ontwikkeld met subsidie van het A+O fonds Rijk.

Hoe is het werk van de archiefmedewerker of administratief medewerkers veranderd? Wat deden de teammanager, communicatiemedewerker en functioneel beheerder toen? Wat doen ze nu? En hoe ziet hun werk er over tien jaar uit? De tentoonstelling brengt met foto’s, tekst en gesproken woord de snelheid van verandering in beeld. Het zet medewerkers en leidinggevenden aan tot nadenken over duurzame inzetbaarheid en stimuleert professionele ontwikkeling.

Bezoek of bekijk de tentoonstelling

De tentoonstelling is op diverse locaties te zien. Bekijk de agenda voor een overzicht.

Je kunt de tentoonstelling Verdwijn- en verschijnbanen ook online bekijken.

Video kick-off tentoonstelling

Waarom A+O fonds Rijk dit belangrijk vindt

Werk verandert snel. Bijvoorbeeld door technologische ontwikkelingen en door veranderingen in de maatschappij. Het A+O fonds Rijk vindt het belangrijk om rijksambtenaren te helpen om daar grip op te krijgen. De tentoonstelling Verschijn- & Verdwijnbanen maakt medewerkers op een laagdrempelige manier bewust van deze veranderingen en laat zien dat je je hierop kunt voorbereiden.