De zomer is een goede tijd om stil te staan bij wat je écht wilt. Want haal jij alles uit jezelf op je werk en privé? Wil jij graag zelf de koers van je loopbaan bepalen of doorgroeien? Jaarlijks organiseert het A+O fonds Rijk een Summerschool om met deze vragen aan de slag te gaan.

 

tekst Summerschool met gele achtergrond

Het zit erop… de 10e editie van Summerschool is voorbijgevlogen!

Tijdens vier zonnige Summerschooldagen gingen rijksmedewerkers aan de slag met hun persoonlijke groei op (voormalige) vliegvelden. Op twee van deze dagen vond er ook een online Summerschool plaats. Tijdens verschillende workshops gingen de deelnemers in vogelvlucht op zoek naar hun doelen en plannen voor de toekomst. Samen met professionals en andere rijksmedewerkers in een luchtige omgeving vol energie.

Terugblik Summerschool 2023

Op www.summerschool2023.nl zijn foto’s te vinden van alle Summerschooldagen op de (voormalige) vliegvelden. Ook is er van elke Summerschooldag een sfeerverslag geschreven. Hieronder een paar quotes van enthousiaste Summerschool-deelnemers:

Henk Jonkers bij E-deck (Dienst Justitiële Inrichtingen):
“Ik heb nog 3 jaar te gaan. En ik vraag me soms af wat de mogelijkheden zijn. Ik wil een beetje rondkijken, luisteren, mensen ontmoeten. Dan is dit natuurlijk een schitterende dag. Goed georganiseerd. Inspirerend.”

Linda Arkesteijn bij Aviodrome (DUO):
“Ik ben er altijd mee bezig hoe ik overkom op mensen die ik aan de lijn hebt. Je wilt het goed doen, het gaat om service, dat is logisch. Maar hoe ik overkom op mijn collega’s?! Hoe je dingen doet, en zegt op je werk? Tja, daar ben ik me veel minder van bewust. Dat is een leermomentje, voor mij. Dat nemen we mee van deze dag.”

Abdelaziz Bensaid bij Breda Airport (Belastingdienst):
“Ik wilde weten waar ik sta en hoe ik verder kan… Na deze Summerschool ga ik mijn doelen opschrijven. Ik wil nadenken over hoe ik mijn collega’s en leidinggevenden kan meenemen.”

Na de Summerschool

Ook na de Summerschool kun je verder op zoek naar wat jouw ambities zijn, wat jou energie geeft of welke training jou verder kan helpen om je werk nog leuker te maken. Via het project Werken aan jouw toekomst bieden wij verschillende gratis trainingen aan, zowel op locatie als online. Meld je vooral aan voor het Houd mij op de hoogte-bestand. Dan word je namelijk als eerste geïnformeerd over nieuw aanbod, nieuwe trainingsdata en nieuws over een volgende Summerschool.

 

Twee koffers met op de linker de tekst: Vlieg jouw toekomst tegemoet, daaronder logo van A+O fonds Rijk

Waarom A+O fonds Rijk dit belangrijk vindt

Wij vinden het belangrijk dat je goed blijft kijken naar de toekomst. Waar zie jij jezelf over 10 jaar? Waar krijg jij energie van? Wat wil je nog ontwikkelen? Het zijn allemaal vragen waar je mee aan de slag gaat tijdens de Summerschool. Zo helpen we jou bij je ontwikkeling, werk en loopbaan.