Professionalisering managementondersteuning Rijk: leergang Manon

Je blijven ontwikkelen als managementondersteuner

Het vak van managementondersteuners verandert. Managers worden meer zelfredzaam door digitale hulpmiddelen en door de invoering van Het Nieuwe Werken is iedereen flexibeler gaan werken. Het thuiswerken door corona hebben dit in een stroomversnelling gebracht. Deze ontwikkelingen hebben grote gevolgen voor het vak. Het is belangrijk dat de managementondersteuner blijft bewegen, in de vorm van verder ontwikkelen en/of bijleren.

Fotocollage bijeenkomst Hoe houd jij morgen alle ballen in de lucht?

Wat houdt het project in?

Het project Professionalisering Managementondersteuners Rijk is erop gericht om managementondersteuners te stimuleren in beweging te blijven en het roer zelf in handen te nemen. Voor dit project zijn verschillende activiteiten uitgevoerd; van snuffelstages en empowermenttrainingen tot een leergang die gericht is op de ontwikkeling van managementondersteuners. Het project is tot stand gekomen met financiering van het A+O fonds Rijk en is ondertussen afgerond.

Leergang Manon

Manon laat je ontdekken, ontwikkelen én schetst de toekomst! In drie visuele presentaties vertellen managementondersteuners en managers over hun ervaringen met (loopbaan)ontwikkeling en professionalisering van managementondersteuners bij het Rijk, om anderen te inspireren en te motiveren. Ook interessant voor je collega’s? Deel de filmpjes dan vooral met hen!

Bekijk de filmpjes:

Waar zouden we zijn zonder onze managementondersteuners?

In deze veranderende omgeving doen managers en medewerkers een extra groot beroep op de managementondersteuner. Dat stelt hoge eisen aan je vakmanschap.
Ben je al helemaal op de hoogte van de laatste ontwikkelingen? En weet je wat dat betekent voor jou, in je vak? Of is dit het moment om aan je vakmanschap en je persoonlijke ontwikkeling te werken? In dat geval is Manon dé leergang voor jou!

Meer informatie

Lees het Toekomstbeeld functie managementondersteuners bij het Rijk.

Het project is ondertussen afgerond. Wil je meer informatie? Neem dan contact op met A+O fonds Rijk via info@aofondsrijk.nl

Waarom A+O fonds Rijk dit belangrijk vindt

Het A+O fonds Rijk wil dat de werkgever en werknemers samen blijven leren en vernieuwen. Dit doet het fonds onder andere door activiteiten aan te bieden die medewerkers helpen om zich te leren en ontwikkelen, zoals de leergang Manon. Zó blijft het Rijk een aantrekkelijke en toegankelijke organisatie waar mensen met plezier hun werk doen.