Onbeperkte Denkers

Ben jij een Onbeperkte Denker?

Een inclusieve Rijksoverheid betekent kans op werk en ontwikkeling, voor iedereen. Ben jij voor inclusiviteit en wil je hier je steentje aan bijdragen? Heb je geen zin om urenlang te vergaderen, maar wil je gewoon DOEN? Dan ben je bij Onbeperkte Denkers aan het juiste adres.

Illustratie van zij-aanzicht hoofd wat logo van onbeperkte denkers vormt. Daarbij twee foto’s van rijksmedewerkers.

Meer over Onbeperkte Denkers

Onbeperkte Denkers zijn mensen die een steentje willen bijdragen aan een inclusieve Rijksoverheid, waar kans op werk en ontwikkelingsperspectief voor iedereen is. Een Onbeperkte Denker denkt in talenten en mogelijkheden, ziet kansen, gelooft in inclusiviteit, staat open voor ideeën, loopt voorop… en maakt daarmee het verschil.

Wie kan een Onbeperkte Denker worden?

Onbeperkte Denkers is een rijksbrede beweging; dit betekent dat elke rijksmedewerker zich kan aanmelden als Onbeperkte Denker. In het programma is bovendien rekening gehouden met mensen met roosterfuncties, zodat ook zij zich in kunnen zetten en deel kunnen nemen aan de verschillende activiteiten.

Wat kun je allemaal vinden op de website Onbeperkte Denkers?

Op de site van Onbeperkte denkers vind je genoeg informatie. Doe de ver- en vooroordelencheck, leer hoe je een inclusief team creëert en lees de ervaringen van verschillende Onbeperkte Denkers. Laat je inspireren en lees meer over de ambitie en visie.

Achtergrond

De Rijksoverheid is een van de grootste werkgevers van Nederland en staat open voor iedereen die naar vermogen kan werken. Vanuit de Wet Banenafspraak zijn ambities geformuleerd voor het aantal medewerkers met een arbeidsbeperking binnen de Rijksoverheid. Om deze ambities kracht bij te zetten, is de beweging Onbeperkte Denkers gestart.

Hoe word je een Onbeperkte Denker?

Als Onbeperkte Denker bepaal jij zelf op welke manier jij je wilt inzetten. Bijvoorbeeld door het onderwerp bespreekbaar te maken op de afdeling, of door mee te doen aan één van de Onbeperkte Denker Challenges. Maar er zijn nog veel meer mogelijkheden binnen de Onbeperkte Denkers community!

Diverse illustraties naast elkaar: zij-aanzicht hoofd, appel met headset op, boeken, monitor pc

Waarom A+O fonds Rijk dit belangrijk vindt

A+O fonds Rijk vindt een veilige en inclusieve werkomgeving belangrijk. Met de beweging Onbekende Denkers kunnen alle medewerkers zich inzetten om diversiteit en inclusief denken te bevorderen. Samen kunnen we van de Banenafspraak een succes maken.

Gerelateerde nieuwsberichten

Aan de slag met de tool Inclusiedialoog

Ontdek ontwikkelkansen op inclusief denken, communiceren, samenwerken en leidinggeven met de tool Inclusiedialoog.

Lees verder
geïllustreerde gesprekswolkjes met daarin hoofden

7 videoportretten van Onbeperkte Talenten

In gesprek met Onbeperkte Talenten over de waarde van werk als je een arbeidsbijzonderheid hebt.

Lees verder
Screenshots van videoportretten Onbeperkte Denkers

Online vragencarrousel Onbeperkt Denken

Samen met jouw team werken aan een inclusieve werkomgeving? Ga aan de slag met de vragencarroussel van Onbeperkte Denkers.

Lees verder
Onbeperkte Denkers Vragencarroussel Teamaanpak: maak echt werk van inclusie binnen je team!

Gun jij je brein een workout in Onbeperkt Denken?

Met 7 inspiratie workouts ervaar jij als rijksambtenaar zelf dat je manier van kijken bepaalt hoe je de wereld om je heen beleeft.

Lees verder
tekst onbeperkte denkers met screenshots van een videoplayer

Online Escaperoom: Onbeperkt Denken Next Level

De online Escaperoom van Onbeperkte Denkers is een unieke teamactiviteit gericht op inclusiviteit. Meld jouw team aan!

Lees verder
ontsnap uit de online escaperoom, met daarnaast afbeelding van een beeldscherm