Intrapreneurship: vernieuw jezelf en je werk als intern ondernemer

Het stappenplan Intrapeneurship

Hoe kun je je werk interessant houden? En hoe zorg je ervoor dat wat je maakt of doet, beter wordt, beter gewaardeerd wordt of slimmer gedaan kan worden? Lees het in het stappenplan intern ondernemen dat dr. Jason Gawke, assistent professor Intrapreneurship, voor rijksmedewerkers heeft ontwikkeld.

animatie balanceren

Intern ondernemerschap

Verschillende onderzoeken laten zien dat intern ondernemerschap een belangrijke kracht is om organisaties te vernieuwen. Het kan bijvoorbeeld leiden tot betere dienstverlening, onverwachte innovaties en zelfs nieuwe samenwerkingsverhoudingen in een keten. De motor achter deze vernieuwingen zijn mensen. Mensen die zich inzetten om iets waardevols te creëren voor de organisatie door er tijd en moeite in te steken en de mogelijke risico’s voor lief te nemen. Die mensen noemen we interne ondernemers of intrapreneurs.

Stappenplan intrapreneurship

In het stappenplan Intrapreneurship laten we je zien:

  1. wat intern ondernemerschap je kan opleveren;
  2. hoe je jouw eigen interne ondernemersvaardigheden kunt herkennen;
  3. hoe je jouw interne ondernemersvaardigheden kunt toepassen in je werk;
  4. hoe je op je eigen ondernemerschap kunt blijven ontwikkelen.

Het stappenplan helpt je je eigen ondernemersblik toe te passen op je eigen werk. Ook kun je oefeningen doen zodat je meteen aan de slag kunt.

Meer informatie

info@aofondsrijk.nl

Waarom A+O fonds Rijk dit belangrijk vindt

Het A+O fonds Rijk vindt het belangrijk dat je jezelf blijft vernieuwen. Door te leren kijken met een ondernemersblik houd je je werk interessant en blijf je jezelf ontwikkelen. Daarmee vorm je een belangrijke kracht tot vernieuwing in je organisatie.