Agressie op het werk? Het kennisplatform agressievrijwerk kan jou verder helpen

Agressie en geweld horen nooit bij het werk

Wil je agressie en geweld bespreekbaar maken op de werkvloer? Het online kennisplatform Veilige publieke dienstverlening (voormalig agressievrijwerk) kan jou verder helpen. Op deze plek is alle (rijks)informatie over het aanpakken van agressie en geweld gebundeld.

Vrouw schrijft op whitepaper ‘ombuigen van lastig gedrag’ met een gefrustreerd getekend poppetje eronder

Het is belangrijk dat jij en je collega’s zonder agressie en geweld kunnen werken. Helaas kan het voorkomen dat je hier toch mee te maken krijgt. Hoe ga je hier dan op een goede manier mee om? Hoe maak je het bespreekbaar?

Online kennisplatform

Op het online kennisplatform Veilige publieke dienstverlening (voormalig agressievrijwerk) vind je informatie over hoe je agressie kunt voorkomen en wat je kunt doen als er toch een incident plaatsvindt. Op de sectorpagina voor het Rijk vind je voorbeelden van hoe verschillende rijksonderdelen agressie en geweld aanpakken, informatie over schadeherstel en een voorlichtingsfilm.

Voor wie?

Voor arbocoördinatoren, HR-medewerkers en leidinggevenden die agressie en geweld bespreekbaar willen maken met hun medewerkers en de negatieve gevolgen willen beperken. Op het online kennisplatform Veilige publieke dienstverlening staat ook informatie voor werknemers, slachtoffers en or-leden.

Totstandkoming

De informatie op agressievrijwerk.nl  is tot stand gekomen door financiering van het A+O fonds Rijk. In het A+O fonds Rijk werken de vakorganisaties FNV Overheid, AC Rijksvakbonden, CNV Overheid en het CMHF samen met de werkgever Rijk aan een betere arbeidsmarkt bij de Rijksoverheid.

Waarom A+O fonds Rijk dit belangrijk vindt

Agressie en geweld horen nooit bij het werk. Daarom wil A + O fonds Rijk agressie en geweld bespreekbaar maken op de werkvloer. Het online kennisplatform kan hierbij helpen.