afbeelding in mobiele weergave

Subsidies

Subsidies voor arbeidsmarktprojecten en werkervaringsplaatsen

Werkzaam bij de overheid? Dan kun je via het A+O fonds Rijk subsidie aanvragen voor arbeidsmarktprojecten en werkervaringsplaatsen. Het A+O fonds Rijk nodigt je uit om jouw ideeën voor een arbeidsmarktproject in de sector voor te leggen. Je kunt de mogelijkheden eerst met ons bespreken of een conceptaanvraag voor subsidie voorleggen.

Subsidies

Onderzoek

Opnieuw (internationale) erkenning voor onderzoek inzetbaarheid

Intrapreneurship (ondernemen in je eigen organisatie) kan ervoor zorgen dat medewerkers op den duur meer zelfvertrouwen, optimisme en veerkracht krijgen. Een deelstudie over dit onderwerp is verschenen in het gerenommeerde wetenschappelijke tijdschrift Journal of Vocational Behavior.

Lees het nieuwsbericht

Arbocatalogus Rijk

Veilig en gezond werken

Verantwoordelijk voor gezond en veilig werken? In de Arbocatalogus Rijk is opgenomen op welke concrete manieren de werkgever bescherming biedt opdat er veilig en gezond gewerkt wordt. De beschreven maatregelen en middelen waarborgen dat voldaan wordt aan de vereisten uit de Arbowetgeving.

Naar de Arbocatalogus Rijk

Uitgelicht nieuws

Meerjarenplan professionalisering vertrouwenspersoon

Het A+O fonds Rijk vindt dat de rol van vertrouwenspersonen belangrijk is voor de sociale veiligheid op de werkvloer. Het fonds heeft budget beschikbaar gesteld voor de uitvoering van het meerjarenplan voor de professionalisering van de rol van vertrouwenspersonen.

Lees meer

 

Thema's

De thema's waar het bestuur in 2017 met name de focus op wil leggen zijn:

  • Duurzame inzetbaarheid
  • Digitalisering
  • Diversiteit in Inclusie
  • Organiseren en reorganiseren

Meer over de thema’s kun je lezen in het beleidsplan 2017

De thema’s zijn uitgewerkt in verschillende activiteiten.

Lees meer over onze activiteiten

Stichting A+O fonds Rijk - ©2018